Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez Lolek777 » 9 sie 2021, o 19:14

Witam Wszystkich,

Potrzebuje kupić 4 szt TPMS do mojego GS-a pod zimówki. W Polsce koszt zamienników w necie to 550 PLN wzwyż.
Znalazłem też oczywiście chińczyki na alliexpes za śmieszne 45 USD za komplet... :szok:
Czy ktoś wkładał chińczyka? Czy warto ryzykować kasę?

Dzieki z góry za Wasze opinie :ok:

Pozdrawiam
Lolek777
Nowy lex user
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 lip 2021, o 10:08
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Legionowo

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez jpok » 9 sie 2021, o 21:52

Jakieś 2 miesiące temu wymieniałem komplet za 800 zł. Czujniki uniwersalne, zamontowane w firmie oponiarskiej oczywiście z programowaniem. Nazwy czujników nie pamiętam ale sporo ich na rynku.
jpok
Lex user
 
Posty: 23
Dołączył(a): 22 gru 2018, o 20:54
Model Lexusa: GS 300 MK3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez Lolek777 » 9 sie 2021, o 22:32

Dzięki za info jpok!
Czy mam rozumieć, że trzeba nowe czujniki programować? Każdy serwis oponiarski to potrafi?
Pozdrawiam
Lolek777
Nowy lex user
 
Posty: 3
Dołączył(a): 21 lip 2021, o 10:08
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Legionowo

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez jpok » 10 sie 2021, o 06:18

Były już wątki na ten temat. Noweczujniki trzeba programować i niestety niewiele warsztatów to robi. Musisz podzwonić i poszukać.
jpok
Lex user
 
Posty: 23
Dołączył(a): 22 gru 2018, o 20:54
Model Lexusa: GS 300 MK3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez heis » 10 sie 2021, o 08:36

Można też samemu zaprogramować. Ja tak zrobiłem jak miałem 2 czujniki do wymiany. Wszystko się prosto robi w Techstream.
heis
Lex user
 
Posty: 28
Dołączył(a): 2 mar 2021, o 13:05
Model Lexusa: GS430 MK3
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez mikida » 29 sie 2021, o 23:09

heis napisał(a):Można też samemu zaprogramować. Ja tak zrobiłem jak miałem 2 czujniki do wymiany. Wszystko się prosto robi w Techstream.

Jaki posiadasz rodzaj interfejsu TECHSTREAM? Pytam dlatego ,że posiadam takowy z wersją oprogramowania 1.4.1 i nie mogę zaprogramować nowych czujników do nx300h, otrzymuje błąd "ID registration failed......"
mikida
Lex user
 
Posty: 20
Dołączył(a): 12 lut 2021, o 21:50
Model Lexusa: nx300h
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez machony79 » 30 sie 2021, o 06:42

mikida napisał(a):
heis napisał(a):Można też samemu zaprogramować. Ja tak zrobiłem jak miałem 2 czujniki do wymiany. Wszystko się prosto robi w Techstream.

Jaki posiadasz rodzaj interfejsu TECHSTREAM? Pytam dlatego ,że posiadam takowy z wersją oprogramowania 1.4.1 i nie mogę zaprogramować nowych czujników do nx300h, otrzymuje błąd "ID registration failed......"

Do nowych Lexów i Toyot programuje się czujniki VXDiagiem Nano. Do starszych modeli aut VCI Mini jeszcze TPMS ogarnia.
Avatar użytkownika
machony79
Lex user
 
Posty: 261
Dołączył(a): 30 sie 2020, o 15:22
Model Lexusa: NX200t
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez mikida » 30 sie 2021, o 08:11

Posiadam nx 300h z 2017r. Czy do niego VXDIAG?
mikida
Lex user
 
Posty: 20
Dołączył(a): 12 lut 2021, o 21:50
Model Lexusa: nx300h
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez machony79 » 30 sie 2021, o 09:57

mikida napisał(a):Posiadam nx 300h z 2017r. Czy do niego VXDIAG?
Tak.
Avatar użytkownika
machony79
Lex user
 
Posty: 261
Dołączył(a): 30 sie 2020, o 15:22
Model Lexusa: NX200t
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: Czujniki ciśnienia w oponach GS300

Postprzez mikida » 30 sie 2021, o 13:01

machony79 napisał(a):
mikida napisał(a):Posiadam nx 300h z 2017r. Czy do niego VXDIAG?
Tak.

No to spory wydatek chcąc go zakupić.
mikida
Lex user
 
Posty: 20
Dołączył(a): 12 lut 2021, o 21:50
Model Lexusa: nx300h
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość