Strona 1 z 2

LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 1 lis 2010, o 00:10
przez laredo
Czy ktoś z Was wie, co odpowiada za sterowanie oświetleniem wnętrza w LS z 93 roku ? Podobno jakiś komputer/moduł tam jest. Zrobiłem małe zwarcie przy wymianie żarówki ( kombinowałem z podświetleniem LED) i nastała ciemność. Świecą się tylko te czerwone lampki w drzwiach, bezpieczniki sprawdzane 3x a podsufitka nie świeci się przy otwieraniu drzwi. Robi mi to coraz większe ciśnienie i będę drążył dalej. Ktoś wie co pisze na tym kompie ? Za info będę chmielem wdzięczny :biggrin2:

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 1 lis 2010, o 10:25
przez legato97
Czytalem gdzies, ze czasem pomaga odlaczenie akumulatora

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 1 lis 2010, o 11:18
przez laredo
W Jeepie Cherokee którego kiedyś miałem odłączenie aku powodowało resetowanie się kompa, ale to też trzeba było zostawić go bez prądu na jakiś czas (np 1 min)
Jednak nie wiem czy odłączenie aku pomoże przywrócić mi oświetlenie. Jednak jestem zdesperowany - odłączę z ciekawości zobaczę. :)

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 1 lis 2010, o 23:32
przez BeeMiX
Na 100% sprawdziles wszystkie bezpieczniki?

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 2 lis 2010, o 10:19
przez laredo
tak, te pod kolumną kierownicy jak i zarówno te przy silniku (wyjmowałem stary bezpiecznik i wkładałem na to miejsce nowy). I to nie raz a trzy razy. Wszystkie dobre, oświetlenia nie ma.

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 2 lis 2010, o 20:27
przez klexus
laredo napisał(a):tak, te pod kolumną kierownicy jak i zarówno te przy silniku (wyjmowałem stary bezpiecznik i wkładałem na to miejsce nowy). I to nie raz a trzy razy. Wszystkie dobre, oświetlenia nie ma.


heheh ale ściema :sarcastic: nie sprawdzałeś wszystkich, bo te od oświetlenia siedzą w nogach pasażera:)

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 2 lis 2010, o 20:38
przez Ralfx
klexus napisał(a):
laredo napisał(a):tak, te pod kolumną kierownicy jak i zarówno te przy silniku (wyjmowałem stary bezpiecznik i wkładałem na to miejsce nowy). I to nie raz a trzy razy. Wszystkie dobre, oświetlenia nie ma.


heheh ale ściema :sarcastic: nie sprawdzałeś wszystkich, bo te od oświetlenia siedzą w nogach pasażera:)


haha ZONK :klucz:

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 2 lis 2010, o 23:00
przez laredo
:dirol: i co ja mam teraz powiedzieć ? Sprawdzałem tylko te dwa miejsca o których wspomniałem. Zastanawiające przy tym wszystkim jest również to że.... wysiadła "pamięć ustawień fotela" :scratch: czyżby czyżyk i trzeba odkręcać fotel i dobrać się do tego kompa pod fotelem ? ale co ma oświetlenie wnętrza z ustawieniami fotela.
Klexus co rozumiesz zatem przez "nogi pasażera" ? :scratch: Ja mam blade i owłosione np .....

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 2 lis 2010, o 23:01
przez laredo
zaraz pasażera powiedziałeś nie kierowcy :crazy: jeszcze jest druga str samochodu :D jutro tam sprawdzę

Re: LS400 brak oświetlenia wnętrza

PostNapisane: 2 lis 2010, o 23:50
przez klexus
laredo napisał(a):zaraz pasażera powiedziałeś nie kierowcy :crazy: jeszcze jest druga str samochodu :D jutro tam sprawdzę


Tak dokładnie chodzi mi o to miejsce gdzie pasażer ma nogi.
I jeszcze jedno proszę o edytowanie postów a nie pisanie jeden pod drugim :wink: