[GS300] security lock w mk2

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

[GS300] security lock w mk2

Postprzez Ralfx » 15 sie 2011, o 22:52

Czy spotkał się ktoś z takim komunikatem jak niżej?

"SECURITY LOCK

If you want to unlock, go to LEXUS dealer"


Można auto odpalić, ale nie można obsługiwać radia, nie można obsługiwać klimy, navi, nic sie nie da zrobić co ma związek z ekranem :/

W manualu serwisowym nie znalazłem. Jak mi nie pomożecie chyba bede musiał sie do nich udać na podłączenie do komputera. :cry:

Jak później mi sie uda to wrzuce zdjęcie tego komunikatu na ekranie.
Obrazek Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
Avatar użytkownika
Ralfx
Lex Master
 
Posty: 1574
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 03:56
Lokalizacja: Warszawa, Konstancin
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez Lex » 15 sie 2011, o 22:59

opisz dokładniej jak i kiedy się ten komunikat pokazał tz. jakie czynności wcześniej wykonał Tato lub po jakich się to wyświetliło , mówiłeś że sobie siedział w aucie i co było dalej ?
według mnie to ma coś wspólnego z auto alarmem może centralka się zablokowała jak siedział w środku i sczytał jakiś błąd ? dziwne że nie prosi o pin 4 cyfrowy
Lex
Administrator
 
Posty: 1094
Dołączył(a): 16 wrz 2010, o 21:58
Model Lexusa: 2JZ 3UZ
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LexGarage

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez Ralfx » 16 sie 2011, o 12:42

wrzucam jak to wygląda

Obrazek
Obrazek Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
Avatar użytkownika
Ralfx
Lex Master
 
Posty: 1574
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 03:56
Lokalizacja: Warszawa, Konstancin
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez janasek » 16 sie 2011, o 19:43

Może to jest połączone z jakimś alarmem? Ten ekran nie jest z czymś zintegrowany?

Pozdro
Ostatnio edytowano 17 sie 2011, o 20:58 przez janasek, łącznie edytowano 1 raz
Luxusem jadę... :)
Avatar użytkownika
janasek
Lex Master
 
Posty: 1566
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 15:21
Lokalizacja: Poznań
Model Lexusa: SC 400

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez BeeMiX » 16 sie 2011, o 20:42

Akumulator był odłączany albo słaby ? To zabezpieczenie antykradzieżowe, miałem coś takiego w Mk.I po kilkukrotnym odłączeniu akumulatora, wyświetlało się "SEC" = SECURITY
Avatar użytkownika
BeeMiX
Lex Driver
 
Posty: 668
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:16
Lokalizacja: NYC / Choszczno
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NYC / Choszczno

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez Ralfx » 17 sie 2011, o 01:33

Z tego co mi mówił Lex po odłączeniu akumulatora też wyskakuje zabezpieczenie ale wtedy da się wprowadzić kod pin. Próbowałem zrestartować go odłączając akumulator. Nic to nie zmieniło. Nadal jest ten komunikat i nie reaguje na żadne klikniecia i dotyki.
W czwartek jestem umówiony w serwisie na Puławskiej. Mam nadzieje że tam ogarną temat.
Obrazek Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
Avatar użytkownika
Ralfx
Lex Master
 
Posty: 1574
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 03:56
Lokalizacja: Warszawa, Konstancin
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez klexus » 17 sie 2011, o 19:33

ło kurde a po co komu zabezpieczenie takiego radia, myślę ze to nic poważnego.
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez BeeMiX » 18 sie 2011, o 00:09

Tak, jest mozliwosc wpisania PINu. Tylku u nas aku byl odlaczany kilka razy pod rzad i radio chyba zgłupiało i myślało że został kilka razy wpisany źle :)
Avatar użytkownika
BeeMiX
Lex Driver
 
Posty: 668
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:16
Lokalizacja: NYC / Choszczno
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NYC / Choszczno

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez Ralfx » 18 sie 2011, o 19:01

Cóż. Problem sie rozwiązał za skromne 210zł netto. Panowie w ASO podłączyli sie, skasowali zaistaniły problem z poziomu swojego komputera, zrobili pełną diagnostykę. Niestety nawet oni nie wiedzieli co mogło spowodować zaistniały "security lock"
Obrazek Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
Avatar użytkownika
Ralfx
Lex Master
 
Posty: 1574
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 03:56
Lokalizacja: Warszawa, Konstancin
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: [GS300] security lock w mk2

Postprzez Lex » 18 sie 2011, o 19:16

BeeMiX napisał(a):Tak, jest mozliwosc wpisania PINu. Tylku u nas aku byl odlaczany kilka razy pod rzad i radio chyba zgłupiało i myślało że został kilka razy wpisany źle :)


Beem ma racje , dziś podpytałem o ten komunikat kola co przetyrał w aso toyo 11 lat jako elektromech i powiedział że to od wielokrotnego skatowania do 0 aku , może być również od 3 nie udanych prób wklepywania kodu pin

prawdo podobnie Tato oglądał sobie TV albo nie dozwolone filmiki :sarcastic: w aucie bez uruchomionego engine i zapomniał wyłączyć ukryty guziczek od urządzenia w bagażniku niestety trzeba o tym pamiętać
Lex
Administrator
 
Posty: 1094
Dołączył(a): 16 wrz 2010, o 21:58
Model Lexusa: 2JZ 3UZ
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LexGarage

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości