Lexus-Forum • Zobacz wątek - Niedziałające światło mijania

Niedziałające światło mijania

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Niedziałające światło mijania

Postprzez Kukis » 8 gru 2011, o 21:38

Mam zestaw HID Xenon i przestało świecić jedno światło. Tzn nie działało, później zaczęło znowu działać ale znowu przestało. Myślałem, że może coś na kablach ale nic z tego. Kupiłem nowe żarniki i nadal nie działa to jedno światło :( przetwornica jest w porządku bo sprawdzałem, co może być nie tak? gdzie znajdują się bezpieczniki odpowiedzialne za światła mijania (od pasażera)??? Czy może ma ktoś jakiś inny pomysł co może być nie tak?
Jakie założenie masz??? - PROSTE!!! Walczyć i wygrywać!!!
Avatar użytkownika
Kukis
Lex user
 
Posty: 80
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 11:40
Lokalizacja: Gdynia/CWA
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia

Re: Niedziałające światło mijania

Postprzez kolunio » 8 gru 2011, o 22:26

tez tak mialem, raz swiecilo, raz nie....nie dociekalem co bylo przyczyna....zdemontowalem' wstawilem ori zarowki hb i dziala...
Avatar użytkownika
kolunio
Lex user
 
Posty: 280
Dołączył(a): 11 sie 2011, o 10:52
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Niedziałające światło mijania

Postprzez legato97 » 9 gru 2011, o 09:54

Moze kostki trzeba przeczyscic :fiu:
Avatar użytkownika
legato97
Administrator
 
Posty: 3341
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:07
Model Lexusa: GS300,GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: OLSZTYN, LONDYN

Re: Niedziałające światło mijania

Postprzez Kukis » 10 gru 2011, o 13:28

Ok problem rozwiązany. Jednak problemem była przetwornica. Czasami działała, a później wywalała co chwila bezpiecznik. Nie potrzebnie tylko żarniki nowe kupiłem, bo stare nadal świecą po wymianie przetwornicy. Jakby coś to bezpieczniki od świateł mijania znajdują się w skrzynce obok akumulatora :)
Jakie założenie masz??? - PROSTE!!! Walczyć i wygrywać!!!
Avatar użytkownika
Kukis
Lex user
 
Posty: 80
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 11:40
Lokalizacja: Gdynia/CWA
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia

Re: Niedziałające światło mijania

Postprzez Dawid0ss » 25 maja 2014, o 14:04

Gdzie szukać tej przetwornicy ? Trzeba wykręcać lampę ? U mnie jeden ksenon też raz działa, raz nie działa :-)

Pzdr
Moja maszynka - IS 200 Turbo mk1 http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?t=8932
Avatar użytkownika
Dawid0ss
Lex Master
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 14 sty 2013, o 12:46
Model Lexusa: IS 200 Turbo mk1 (link w stopce)
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Niedziałające światło mijania

Postprzez Dawid0ss » 25 maja 2014, o 16:39

Rozebrałem i przejrzałem. Lewy żarnik spalony. Nadpaliła się również nasadka na żarnik. Jest ona zintegrowana z przewodem, który chyba prowadzi bezpośrednio do przetwornicy. Zna ktoś numer tego przewodu ? Muszę wiedzieć, czego szukać :-)

Pzdr
Moja maszynka - IS 200 Turbo mk1 http://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?t=8932
Avatar użytkownika
Dawid0ss
Lex Master
 
Posty: 1728
Dołączył(a): 14 sty 2013, o 12:46
Model Lexusa: IS 200 Turbo mk1 (link w stopce)
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości