michalm320 napisał(a):A może przyssał się pływak do dna zbiornika? Ja jak wyjeżdżę paliwo niemal że do zera i zatankuje to wskazówka potrafi mi się podnieść dopiero po kilku minutach.
dolina napisał(a):Moze cos w tym byc. Samochód mam zgazowany i paliwa za dużo w nim zazwyczaj nie ma. To teraz jak się do tego zabrać mniej więcej? Czy tu już mechanika trzeba?
Bania napisał(a):PS: Jaka jest rzeczywista pojemność zbiorniku paliwa? W Internecie wyczytałem że 64litry, inne źródła mówią że 70, a sam niestety jeszcze nie miałem okazji się przekonać
Bania napisał(a):dolina napisał(a):Moze cos w tym byc. Samochód mam zgazowany i paliwa za dużo w nim zazwyczaj nie ma. To teraz jak się do tego zabrać mniej więcej? Czy tu już mechanika trzeba?
Mam to samo, jeżdżąc na gazie wskaźnik benzyny po kilku dniach opada praktycznie do zera (a czasem nawet poniżej), pomimo że w baku jest 15-20 litrów.
Jak złapie przechył, albo po dłuższym postoju wraca do normy, a nawet wskakuje wyżej.
Dziwna sytuacja, myślałem że to wina zapowietrzonego baku (wiadomo - duży zbiornik, mało benzyny) po poprzednim właścicielu.
PS: Jaka jest rzeczywista pojemność zbiorniku paliwa? W Internecie wyczytałem że 64litry, inne źródła mówią że 70, a sam niestety jeszcze nie miałem okazji się przekonać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości