[is200] Klakson nie działa

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
ODPOWIEDZ
strokus20
Lex user
Posty: 56
Rejestracja: 1 lut 2012, o 16:31
Model Lexusa: is 200 :)
Skąd:: Krynica-Zdrój
Kontakt:

[is200] Klakson nie działa

Post autor: strokus20 »

Cześć, po zakupie auta odkryłem że klakson nie działa. Sprawdziłem pod maska kabelek zasilający i był on urwany, skręciłem to wszystko ale dalej nie trąbi.Dodam że bezpiecznik nie jest przepalony, co może być tego przyczyną? Czy kostka o oznaczeniu HORN w skrzynce z bezpiecznikami mogła się przepalić? prosze o podpowiedzi.
Awatar użytkownika
klexus
Lex Master
Posty: 1713
Rejestracja: 21 wrz 2010, o 17:01
Model Lexusa: GS 300
Skąd:: Silesia
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Klakson nie działa

Post autor: klexus »

Chciałbym być jasnowidzem, sprawdź sam klakson na krótko pod akum.
strokus20
Lex user
Posty: 56
Rejestracja: 1 lut 2012, o 16:31
Model Lexusa: is 200 :)
Skąd:: Krynica-Zdrój
Kontakt:

Re: Klakson nie działa

Post autor: strokus20 »

Ten pierwszy sprawdzałem na krótko, niby trąbi ale szału nie robi. raczej 'buczy'.
strokus20
Lex user
Posty: 56
Rejestracja: 1 lut 2012, o 16:31
Model Lexusa: is 200 :)
Skąd:: Krynica-Zdrój
Kontakt:

Re: Klakson nie działa

Post autor: strokus20 »

Klakson naprawiony, problemem był brak masy ponieważ lex był raczej puknięty i troche zle była przykręcona listwa co trzyma te trabki i za razem chłodnice. Wkręciłem nowe śruby i wymieniłem jedną trąbke na motocyklową bo akurat taką miałem pod ręką (od suzuki gs 500) wszystko trąbi az miło. Dziękuję za podpowiedzi.
maro85
Lex user
Posty: 107
Rejestracja: 15 lut 2015, o 19:36
Model Lexusa: IS 300 Sportcross
Skąd:: Ząbki
Kontakt:

Re: [is200] Klakson nie działa

Post autor: maro85 »

Jak oznaczony jest bezpiecznik klaksonu?
Lex Luthor
Lex user
Posty: 140
Rejestracja: 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Skąd:: Biłgoraj
Kontakt:

Re: [is200] Klakson nie działa

Post autor: Lex Luthor »

A ja mam taki problem, ze klakson nie dziala, ale jak uruchomie alarm to jednak dziala. Trzeba rozbierac kierownice i sprawdzac?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości