Lexus-Forum • Zobacz wątek - kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez kolunio » 31 mar 2012, o 15:28

Witam
Mam takie pytanko czy kupujac z allegro kabel na obd 2 spokojnie podlacze go do Isa 200?? Czy tez zwracac na cos uwage???
Jaki program polecacie do tego typu kabelka i gdzie jest wogole podpiecie do kompa-w ktorym miejscu?
Pozdrawiam :)
Avatar użytkownika
kolunio
Lex user
 
Posty: 280
Dołączył(a): 11 sie 2011, o 10:52
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez czaplon » 31 mar 2012, o 18:24

ja kupiłem obd2 na allegro swego czasu za około 50zł (czyli jeden z tanszych). Jedyne co to poszukaj czy dają gwarancje, ten mój sprzedawca dawał rok. Wszystko działa bez problemu - podpinasz pod wtyczkę opisaną OBD2 pod kierownicą (szukaj w okolicach wajchy od maski).

Dobry program to pcmscan.
Avatar użytkownika
czaplon
Lex user
 
Posty: 136
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:33
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: IS 200

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez richardh » 20 cze 2013, o 03:53

xcardiag.com
a good web for obd2
richardh
Nowy lex user
 
Posty: 11
Dołączył(a): 6 mar 2012, o 08:28
Model Lexusa: RX350
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: italy

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez LinkPL » 20 cze 2013, o 07:22

Mam jeszcze jakieś mongoose mfc, cena 180 dostępne od ręki i czymś takim zobaczysz więcej w swoim lexie, niż jakimkolwiek innym kablem za 50 PLN ...

http://www.drewtech.com/products/Mongoo ... semfc.html jest to oczywiście chiński odpowiednik. Wiele osób tutaj go ma.

Pozdro
Link
How far We can go ...
Avatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
 
Posty: 791
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 00:59
Lokalizacja: Iłża
Model Lexusa: Kia Optima SW GTline, T4Runner
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iłża

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez Bania » 23 sie 2013, o 12:42

Ktoś jest w stanie potwierdzić że ten wynalazek będzie działał z IS200?

http://allegro.pl/elm-327-wifi-blue-elm ... 52494.html

Sprzedawca odpisał mi że "Lexusa raczej nieobsługuje", jednak to jego "raczej" mnie nie przekonuje bo to chyba zwykły ELM na OBD2, który powinien śmigać z IS200, am I right?
...no matter how hard u try, u can't stop me now...
Avatar użytkownika
Bania
Lex user
 
Posty: 75
Dołączył(a): 12 lis 2011, o 12:59
Model Lexusa: IS200 A/T
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: T K

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez maniek_82 » 23 sie 2013, o 13:05

Witam,
Z tego co jest napisane w opisie aukcji, to ten interfejs bazuje na ELM327, czyli obsługuje wszystkie protokoły systemu OBDII, więc teoretycznie powinien działać z każdym samochodem wyprodukowanym po 2001r. (marka nie ma tu większego znaczenia, po prostu działa z każdym pojazdem z OBDII), przynajmniej w zakresie diagnostyki silnika (bo to głównie obejmuje system OBDII).
Tak jak Kolega LinkPL napisał, dużo więcej zobaczysz kupując mongoose mfc (+ program Techstream).

Pozdrawiam,
Mariusz
maniek_82
Lex user
 
Posty: 54
Dołączył(a): 23 kwi 2012, o 08:12
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez tmx89 » 23 sie 2013, o 14:36

mnie bardziej ciekawi czy ten zadziala http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-e ... 09662.html + Android 2.2 + Tourge ( https://play.google.com/store/apps/deta ... rque&hl=pl) czy to wszystko ze soba zagra na Androidzie 2.2 :) ??
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
tmx89
Lex Driver
 
Posty: 475
Dołączył(a): 20 lut 2011, o 14:34
Lokalizacja: Katowice
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez twiti7 » 23 sie 2013, o 21:02

tmx89 napisał(a):mnie bardziej ciekawi czy ten zadziala http://allegro.pl/kabel-diagnostyczny-e ... 09662.html + Android 2.2 + Tourge ( https://play.google.com/store/apps/deta ... rque&hl=pl) czy to wszystko ze soba zagra na Androidzie 2.2 :) ??



Powinno zadziałać mam taki sam interfejs i torque. Łączy się bez problemu ale jest jedna wada miga ciągle lampka-kontrolka silnika podczas pracy interfejsu i programu torque, troche to denerwuje jak chce się używając torque pooglądać wykresiki i gajgerki.
Avatar użytkownika
twiti7
Lex user
 
Posty: 228
Dołączył(a): 28 paź 2012, o 21:32
Model Lexusa: is200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez LinkPL » 23 sie 2013, o 21:17

Jakie masz opóźnienie na torque ?? Podaj czas w ms.

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
Avatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
 
Posty: 791
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 00:59
Lokalizacja: Iłża
Model Lexusa: Kia Optima SW GTline, T4Runner
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iłża

Re: kabel diagnotyczny obd 2 Is 200

Postprzez Travis » 29 sie 2013, o 10:48

Nie chce zakładać nowego tematu. Jaki polecicie program diagnostyczny do lexusa?
Avatar użytkownika
Travis
Lex Master
 
Posty: 1460
Dołączył(a): 8 gru 2010, o 14:33
Lokalizacja: Nowy Targ/Kraków
Model Lexusa: GS430 TTE
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowy Targ/Kraków

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości