[IS 200] Tempomat

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

[IS 200] Tempomat

Postprzez rafi440 » 31 sie 2012, o 18:37

Witam

Miał ktoś do czynienia z nieseryjnym tempomatem firmy VDO???
Załączniki
Ostatnio edytowano 21 sty 2015, o 10:54 przez rafi440, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
rafi440
Lex user
 
Posty: 139
Dołączył(a): 16 cze 2012, o 18:00
Model Lexusa: Is 300 SC
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: JGG

Re: [IS 200] Tempomat

Postprzez carinus » 31 sie 2012, o 20:38

Gdzie jest coś do sterowania tym tempomatem od strony kierowcy?
Avatar użytkownika
carinus
Lex Master
 
Posty: 1503
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:29
Model Lexusa: IS200 SC Turbo,RX400h,IS220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubuskie/Belgia

Re: [IS 200] Tempomat

Postprzez rafi440 » 2 wrz 2012, o 17:22

sorry za to zdjęcie ale nie mam teraz innego.coś tam widać
Załączniki
Avatar użytkownika
rafi440
Lex user
 
Posty: 139
Dołączył(a): 16 cze 2012, o 18:00
Model Lexusa: Is 300 SC
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: JGG

Re: [IS 200] Tempomat

Postprzez elcede » 3 lis 2012, o 12:04

Zeby nie zakladac nowego watku to zapytam: trafiaja sie na allegro IS 200 z tempomatem. Moj tez mial taki byc, ale okazalo sie ze sprzedawca nie do konca wszystko napisal zgodnie z prawda (fantazja go poniosla) i teraz pytanie: czy da rade do IS200 zalozyc tempomat? Ile to moze kosztowac i co bedzie potrzebne? Czy moze jednak nie oplaca sie tego robic?
Avatar użytkownika
elcede
Lex user
 
Posty: 38
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 10:55
Lokalizacja: Siedlce
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siedlce

Re: [IS 200] Tempomat

Postprzez Lex » 3 lis 2012, o 12:49

rafi440 napisał(a):Witam

Miał ktoś do czynienia z nieseryjnym tempomatem firmy VDO???bo mam założony tempomat tej firmy ale nie mam pojęcia jak go uruchomić albo sprawdzić czy w ogóle jest sprawny...


mam taki sam tempo w IS200 firmy VDO , na manetce masz cztery kierunki którymi się go załącza i to cała filozofia http://www.vdo.com/generator/www/com/en ... 01_en.html
Lex
Administrator
 
Posty: 1094
Dołączył(a): 16 wrz 2010, o 21:58
Model Lexusa: 2JZ 3UZ
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: LexGarage

Re: [IS 200] Tempomat

Postprzez rafi440 » 3 lis 2012, o 14:10

a od jakiej prędkości on Ci się da włączyć?bo u mnie to nie reagują na żadną :wink:

możesz przesłać jakąś fote z tym jak to wygląda u Ciebie przy przepustnicy?
Avatar użytkownika
rafi440
Lex user
 
Posty: 139
Dołączył(a): 16 cze 2012, o 18:00
Model Lexusa: Is 300 SC
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: JGG

Re: [IS 200] Tempomat

Postprzez maniek_ls400 » 3 lis 2012, o 15:36

Fabryczny działa dla prędkości minimalnej 40kmph a max 210kmph. Doczytaj jak się go uaktywnia. W tempomacie fabrycznym - każde naciśnięcie hamulca deaktywuje tempomat - tzn pamięta prędkość, ale trzeba ruszyć manetką do góry by spowrotem wrócił do ustawionej prędkości, zwonienie poniżej 40kpmh powoduje wykasowanie tej pamięci. Można 'dokładać' prędkość przez podniesienie manetki do góry. Swoją drogą na klikaset tysięcy przejechanych kilometrów niespełna tysiąc przejechałem używając tempomatu.
Mam też przykre doświadczenie z używania tempomatu w czasie deszczu - wpadłem w dużą kałuże prawą stroną (ok. 90kmph) co spodowowało dość gwałtowne zwolnienie i tempomat chciał 'szybko' wrócić po ustalonej prędkości, zrobił kickdown i aż zabuksował kołami - odbyłem mały taniec na śliskiej nawierzchni - stąd NIDGY nie włączam tempomatu w czasie, gdy jezdnia jest mokra.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Avatar użytkownika
maniek_ls400
Lex Master
 
Posty: 1516
Dołączył(a): 7 cze 2011, o 23:19
Lokalizacja: Piaseczno
Model Lexusa: W221 S500
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piaseczno


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: maciekzx i 2 gości