witam, nadeszła pora na zmianę radia, cd nie działało już od ponad roku, teraz posypało się radio. Nabyłem więc za pośrednictwem ebay, u pewnego irlandczyka nowiutkie radyjko ( oczywiście ori ) do mojego is200. Okazuje się, że modeli radia do lexusa is200 jest tyle co jego kolorów i co gorsza, różnią się wtyczkami. Jako, że coś tam wiem, i jakieś tam doświadczenie z młodzieńczych lat posiadam, metodą prób i błędów udało mi się podłączyć owe radio, gra pięknie i głośno z naciskiem na głośno. Otórz, wszystko działa ( radio - cd ) ale nie ma możliwości regulacji poziomu natężenia głosu ( gra na maxa ). Szukałem kilka dni na różnych foraach, coś tam znalazłem, ale efektu nie ma. Być może jest to wina rozpisanych pinów ( opis mam z radia 13906 a moje to 13909 ). Jeżeli znajdzie się na forum magik, który wie jak pomóc, lub ktoś kto ma takie samo radio, będę zobowiązany. Moje radio ( nowe ) lexus 13909 \ fujitsuten 86120-53180 wejscie 20 pin, stare radio to model 13902 18 pin. W aucie mam teraz cisze, navi nie działa ( a bez tego klapa z dojazdem ), czyli jestem w czarnej du....
dziękuje za uwage i licze na pomoc
i przepraszam za tyle słów naraz, ale zawsze dużo gadam