Cześć,
właśnie oddałem 1,5 roczną centrę do reklamacji, ale przy okazji fachman ze sklepu pomierzył napięcie ładowania mojego leśka (po włożeniu dobrze naładowanego aku od gościa):
- przed odpaleniem 12,5
- uruchomiony silnik (bez włączonych odbiorników) - wolne obroty - napięcie na zaciskach akumulatora 13,4V
- włączone : grzanie szyby, siedzeń, klima, światła - napięcie na zaciskach akumulatora 13,4V
- podniesione obroty do ok. 2000RPM - napięcie na zaciskach akumulatora 13,4V
Wniosek machera od akumulatorów - napięcie ładowania za niskie - powinno być 13,9 min max 14,5 i to spodowowało wypompowanie akumulatora. Co więcej podobno Centra w gwarancji zastrzega, że przy napięciu łądowania poniżej 13,8V może odstąpić od uznania gwarancji ?
Czy znacie parametry jakie powinien dawać sprawny alternator/regulator napięcia ?
Moim zdaniem alternator jest OK ponieważ bez względu na obciążenie podawał stałe napięcie, może uwalony jest regulator ponieważ daje je za niskie (jeśli faktycznie jest za niskie).
Czy ktoś z 3UZ-FE może zrobić pomiar napięcia w takich przypadkach, które opisałem i pochwalić wydajność swojego systemu ?
Dzięki,