Podpięcie Komputera - Problem

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez jj86 » 6 mar 2013, o 17:30

Witam
Bylem wczoraj u mechanika i chcialem podpiac samochod pod komputer ale niestety nie dalo rady.
Mechanik ma nawet wtyczke ale do toyoty wyglada tak samo ale gdy che ja podlaczyc nie dziala.
Powiedzial mi ze moze wina lezy po stronie zworek ktore sa w srodku wejscia i zapytal sie czy moze istnieje mozliwosc zdobycia czegos takiego jak schemat.
Tu tez pytanie prosba czy ktos taki schemat posiada lub moze zrobic dokladna fotke jak zworki maja byc umieszczone w pieciu do kompa.
Jade Lexem i tne powietrze......
jj86
Lex user
 
Posty: 25
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:39
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź/Holandia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez foka1 » 6 mar 2013, o 17:35

zworke sie wyciaga
GS 300 MKII 2001
Avatar użytkownika
foka1
Lex user
 
Posty: 175
Dołączył(a): 15 sty 2011, o 20:27
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Karwia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez klexus » 6 mar 2013, o 17:39

Jakie zworki, gniazdo OBD nie ma zworek po co miałby ktoś coś zmieniać coś w OBD.
Czy moze masz na mysli złacze które jest pod maską??
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez jj86 » 6 mar 2013, o 17:40

Tak dokladnie to
Jade Lexem i tne powietrze......
jj86
Lex user
 
Posty: 25
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:39
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź/Holandia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez klexus » 6 mar 2013, o 18:08

jak masz zworkę w tym złączu diagnostic to ją po prostu wyciągnij
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez jj86 » 6 mar 2013, o 18:27

A jak to nie pomaga bo jedna wyjal i dalej nie dalo rady.
Jade Lexem i tne powietrze......
jj86
Lex user
 
Posty: 25
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:39
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź/Holandia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez klexus » 6 mar 2013, o 19:51

a co chcesz odczytać tym złączem?? nie lepiej OBD
wez sobie spinacz wsadź w TC i E1 i będziesz miał odczyt błędów na desce, to samo zrobisz przez OBD
Obrazek
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez jj86 » 6 mar 2013, o 19:52

Mysle ze teraz juz cos sie wymysli dzieki.
Jade Lexem i tne powietrze......
jj86
Lex user
 
Posty: 25
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 18:39
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź/Holandia

Re: Podpięcie Komputera - Problem

Postprzez richardh » 25 cze 2013, o 04:33

search in chinasinoy.com which is a good web for auto diagnostic tools
richardh
Nowy lex user
 
Posty: 11
Dołączył(a): 6 mar 2012, o 08:28
Model Lexusa: RX350
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: italy


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości