maniek_82 napisał(a):Witam,
Niestety u siebie mam to samo. Po stronie pasażera dmucha zgodnie z nastawioną temperaturą, po stronie kierowcy tylko zimne (jak się auto mocno rozgrzeje to trochę cieplejsze).
Okazuje się że serwomechanizm sterujący klapą mieszającą powietrze, od położenia której zależy temperatura powietrza w nawiewach nie może ustawić jej w takiej pozycji żeby dmuchało ciepłym. (jeśli dobrze pamiętam jest to skrajne górne położeni dźwigni. Serwomechanizm odpowiedzialny za nawiew od strony kierowcy znajduje się z boku modułu klimatyzacji, tak jakby "pod" stacyjką. Da się zobaczyć jak działa wkładając głowę między pedał gazu a kolumnę kierownicy (trzeba najpierw zdjąć plastikową osłonę od dołu).
Ja czekam na lepszą pogodę żeby to wreszcie rozebrać i zobaczyć dlaczego ta regulacja nie działa.
Na chwilę obecną odłączyłem dźwignię która porusza klapą,a samą klapę ustawiłem na stałe (przy użyciu plastikowej opaski samozaciskowej)tak, żeby dmuchało "ciepłe".
Pozdrawiam,
Mariusz
serwo naprawiałeś kolego, czy wymieniałeś na używkę? (jeśli się okaże, że to serwo, to ciekawe czy od angola będzie ok)?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości