GS Mk2 problemy z obotami po włączeniu wentylatora

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

GS Mk2 problemy z obotami po włączeniu wentylatora

Postprzez Thorgal1 » 21 maja 2013, o 19:50

hej
mam mega problem i nie mogę sobie z nim poradzić
mam normalne wolne obroty - jak przełączę skrzynię na D i trzymam hamulec (np. na światłach) raz na jakiś czas obroty spadają o 200-400obr, zatrzęsie budą i obroty wracają do normy i tak kilka razy w ciągu minuty. Myślałem że problem ze skrzynią ale ... wyczaiłem że tylko wtedy to się dzieje jak jest włączony wentylator w kabinie.
Mogę mieć włączone wszystko na raz - światła/halogeny/długie/radio z wzmacniaczem 800w/ogrzewanie tylnej szyby nawet może się włączyć wentylator chłodnicy i chodzi idealnie. Ale jak mam wszystko wyłączone a włączę wentylator w kabinie (AC wyłączone) na skalę 3.4.5 to od razy zaczyna się bujanie budą i falują obroty. I tylko na D, na P-arkingu i Neutralu problem nie występuje.

zmieniłem świece i filtr powietrza / podmieniłem przepustnice / sprawdziłem olej w skrzyni /
miałem problem z aku - miał 11lat - miał 35% sprawności i ładowanie było 13,5v - wymieniłem na Vartę i ładowanie wróciło do 14,3v pod obciążeniem.
Poradźcie co mogę jeszcze zrobić by usunąć to pierdzielone bujanie ? :ireful3:
thx
Obrazek

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
Avatar użytkownika
Thorgal1
Moderator
 
Posty: 775
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:14
Lokalizacja: Śląsk Chelsea
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk, Chelsea

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości