[Ls400]komputer

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

[Ls400]komputer

Postprzez davidov » 21 sty 2011, o 13:19

witam , od dłuższego czasu walcze ze swoim lexusem , pewnego dnia wjechałem do garazu i rano już nie moglem uruchomić silnika pali się kontrolka VSC OFF , auto mechanicznie w silniku jest sprawne , coś go "blokuje" i nie chce odpalić , byłem nawet w salonie lexusa , nie poradzili sobie z tym jednak kazali kupić komputer sterowania silnikiem -koszt w salonie około 9000zł , w polsce nie moglem dostać w końcu kupiłem w niemczech za 700zł , pozatym woziłem go na lawecie po wszystkich "czarodziejach" było ich około 5 przestałem już liczyć i nkt nie mógł sobie poradzić (probowali coś zrobić bez tego komputerka który kupiłem) po podpięciu nowego komputera co prawda błąd VSC juz zgasł ale auto nadal nie pali. W lexusie jest zamontowane dodatkowe zabezpieczenie karta którą trzeba przystawić w pewne miejsce wtedy jest "pstryk" i dopiero wstedy jest zapłon. Oto moja wzruszająca historia , pomoże ktoś ? Co zrobić ?
davidov
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 sty 2011, o 13:12
Model Lexusa: LS

Re: komputer LS

Postprzez klexus » 21 sty 2011, o 13:25

Podaj model LS-a, rozrusznik kreci?? podaj wiecej danych
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: komputer LS

Postprzez davidov » 21 sty 2011, o 13:31

tak rozrusznik kręci , mechanicznie jest wszystko ok tylko coś odcina tak jakby. nie było żadnych objawów poprostu nastepengo dnia nie odpalił. 3miesiace juz z tym walcze. to jest LS 400 98rok , typ silnika 1UZ-FE , NUMER KOMPUTERA 89661-50440.
davidov
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 sty 2011, o 13:12
Model Lexusa: LS

Re: komputer LS

Postprzez klexus » 21 sty 2011, o 13:34

davidov napisał(a):tak rozrusznik kręci , mechanicznie jest wszystko ok tylko coś odcina tak jakby. nie było żadnych objawów poprostu nastepengo dnia nie odpalił. 3miesiace juz z tym walcze. to jest LS 400 98rok , typ silnika 1UZ-FE , NUMER KOMPUTERA 89661-50440.

skąd jesteś?? skoro paliwo dochodzi, jest iskra, rozrusznik kręci, a OBD wywala błędy??
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: komputer LS

Postprzez davidov » 21 sty 2011, o 13:36

tomaszów mazowiecki. chodzi o komputer? mechanik podpinał sie komputerem BOSCHA ale nie mogl sie połaczyć , a w serwisie wykazało że to awaria komputera.
davidov
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 sty 2011, o 13:12
Model Lexusa: LS

Re: komputer LS

Postprzez klexus » 21 sty 2011, o 13:44

ale piszesz ze kupiłeś za 700 komputer to tez nie chodzi?? czy tez juz padł
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: komputer LS

Postprzez davidov » 21 sty 2011, o 14:00

tak kupiłem , ponoć jest nowy i sprawny , ale podłączam te wszysktie wtyczki itd i jest to samo , nie wiem czy trzeba wgrać jakiś program , przegrać go itd ? to zabezpieczenie moze co mam trzeba zestroić z tym nowym komputerem .
davidov
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 sty 2011, o 13:12
Model Lexusa: LS

Re: komputer LS

Postprzez klexus » 21 sty 2011, o 14:04

no to niech elektryk wypnie zabezpieczenie antywłamaniowe i wtedy zobacz co sie dzieje, zreszta mamy tu na slasku magików od lexusa to myśle ze powinni dac rade.
Pisz na priva do TomkaB poda ci namiary :)
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: komputer LS

Postprzez doOh » 22 sty 2011, o 11:45

no nie wiem ale mi sie wydaje ze nowy komputer = nowy kod immobilizera ?? Czyli na starym kluczyku mozesz krecic ;)
doOh
Lex user
 
Posty: 134
Dołączył(a): 25 paź 2010, o 16:54
Model Lexusa: IS 250 A/T
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Galway IRL

Re: komputer LS

Postprzez Ralfx » 22 sty 2011, o 14:45

Ja bym zaczął od odłączenia tego dziwnego dodatkowego zabezpieczenia na kartę. Najwyżej jeśli to nie jest przyczyną to sobie to potem znowu podłączysz.

Mi się wydaje że możesz iskry nie mieć. Sprawdziłeś już czy paliwo podaje ?
Obrazek Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
Avatar użytkownika
Ralfx
Lex Master
 
Posty: 1574
Dołączył(a): 3 paź 2010, o 03:56
Lokalizacja: Warszawa, Konstancin
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość