Tpms jak to wylaczyc?szalu idzie dostac ;(

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Tpms jak to wylaczyc?szalu idzie dostac ;(

Postprzez Groszek » 26 gru 2013, o 04:18

Hey.caly czas miga mi kontrolka tpms no i oczywiscie czerwony wykrzyknik wraz z komunikatem check system a wszystko przez rozladowane bateryjki w czujnikach tpms ktorych nie da sie wymienic bo trzeba cale czujniki.bylem w toyocie no i oczywiscie nie ma sprawy 50e za sprawdzenie i wielkie mi odkrycie ze to czujniki siadly no i ze to zrobia za skromna oplata 550e ;( jakas tragedia.jak to ominac wylaczyc spalic i zakopac bo szalu idzie dostac z tym cudem ktore nie jest wogole bynajmniej mi potrzebne tym bardziej za ta kase. Jesli ktos mial podobnie i sie uporal z tym prosze pooooomocy bo przez taka nie klniemy na forum zeby czlowiek szalu dostawal to nieporozumienie jakies.
Groszek
Lex user
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 lis 2013, o 00:58
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dundalk

Re: Tpms jak to wylaczyc?szalu idzie dostac ;(

Postprzez LinkPL » 26 gru 2013, o 06:08

Nic z tym nie zrobisz, ponieważ nie da się tego wyłączyć. Jedyne co to tylko wymiana czujników i rejestracja nowych czujników. Z drugiej strony 550 pln za dobrze wykonane działanie w serwisie to nie tak strasznie dużo, może warto zainwestować.

Spróbuj jeszcze zaadoptować to, nad nogami pasażera masz przycisk do zmiany felg, a adaptacje masz nad nogami kierowcy.

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
Avatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
 
Posty: 785
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 00:59
Lokalizacja: Iłża
Model Lexusa: GS430 UZS190, T4R
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iłża

Re: Tpms jak to wylaczyc?szalu idzie dostac ;(

Postprzez klexus » 26 gru 2013, o 11:52

LinkPL napisał(a):Nic z tym nie zrobisz, ponieważ nie da się tego wyłączyć. Jedyne co to tylko wymiana czujników i rejestracja nowych czujników. Z drugiej strony 550 pln za dobrze wykonane działanie w serwisie to nie tak strasznie dużo, może warto zainwestować.

Spróbuj jeszcze zaadoptować to, nad nogami pasażera masz przycisk do zmiany felg, a adaptacje masz nad nogami kierowcy.

Pozdrawiam
Link


550€ a nie 550PLN
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: Tpms jak to wylaczyc?szalu idzie dostac ;(

Postprzez LinkPL » 26 gru 2013, o 12:20

... hmmm no to trzeba kupić nowe czujniki, zlecić założenie u gumiarza, potem doczytać jak to zarejestrować w komputerze samochodu i po sprawie ...

Na czujnikach jest podany ich kod rejestracyjny i trzeba go pewnie będzie gdzieś wklepać w Tisie.
Nie wiem czy jest możliwość rejestracji bez podpięcia.

[allegroitem=]http://allegro.pl/czujniki-cisnienia-toyota-lexus-tpms-nowe-pmv107j-i3782474607.html[/allegroitem]

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
Avatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
 
Posty: 785
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 00:59
Lokalizacja: Iłża
Model Lexusa: GS430 UZS190, T4R
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Iłża

Re: Tpms jak to wylaczyc?szalu idzie dostac ;(

Postprzez Groszek » 26 gru 2013, o 13:42

Tasma zakleic kontrolki tak zeby nie wkurzaly i kasa w kieszeni ;)
Bynajmniej na razie dopoki czujnikow nie ogarne choc takie pieniadze na zupelnie nie przydatna dla mnie rzecz ;(
Groszek
Lex user
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 lis 2013, o 00:58
Model Lexusa: Gs300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dundalk


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Eudor i 2 gości