GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Re: GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Postprzez pucza_daniels » 29 gru 2014, o 14:39

Tak bez oleju.Na sucho. Czy to w czymś przeszkadza?
Pucza
Avatar użytkownika
pucza_daniels
Lex user
 
Posty: 102
Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 21:50
Model Lexusa: RX300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Re: GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Postprzez klexus » 29 gru 2014, o 14:49

Jak ktoś to ogarnie za 300zł to naprawdę dobra cena.
Z tym odpalaniem bez oleju to oczywiście żart??
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Postprzez pucza_daniels » 29 gru 2014, o 15:00

Oczywiście że żart...Głupie pytanie to i głupia odpowiedz:) Ok ,juz tu nie bede smiecił ,pojade dzis wieczorkiem,sam to obadam bo auto ostatni raz widzialem tydzien temu ze zdjetymi głowicami ,nie mam czasu na nic ,autko stoi 15 km od mojego mieszkania,pracuje do 17 ciezko mi to pogodzic ... ale dzis jade i sam spróbuje jeszcze wykonac te akcje z programowaniem immobiliaizera...
Pucza
Avatar użytkownika
pucza_daniels
Lex user
 
Posty: 102
Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 21:50
Model Lexusa: RX300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Re: GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Postprzez krzywydg » 29 gru 2014, o 18:31

Daj znac i wez oryginalnego kompa co miales w aucie bo inaczej nie odpali...
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Obrazek
Avatar użytkownika
krzywydg
Lex Maniak
 
Posty: 804
Dołączył(a): 14 sty 2011, o 00:42
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Model Lexusa: GS430 MK I
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Re: GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Postprzez pucza_daniels » 30 gru 2014, o 11:50

Auto odpalone,

http://images69.fotosik.pl/483/fb46da1f60b315fc.jpg

http://images66.fotosik.pl/482/684d7d88f7473e9c.jpg

http://images69.fotosik.pl/483/8fbf442a39f33a90.jpg

http://images70.fotosik.pl/482/7dd34c3a911937d1.jpg


Co się okazało ,zajechałem na miejsce,po przekreceniu zapłonu nie zapalała sie kontrolka silnika,zaczelismy szukac dodatkowego odciecia zapłonu...ale po 15 minutach zajrzelismy do bezpieczników i sie okazało ze jeden bezpiecznik był wyjęty, odrazu po jego włożeniu auto odpaliło elegancko,dzis odbieram od znajomego wiec odrazu bedzie jazda próbna...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo bylo kilka przeróbek,pompa wspomagania w GS430 i LS430 są całkowicie inne,po zamontowaniu silnika z LS nie bylo miejsca na pompe z GS i zostala z LS-a ale ta ma mniej czujników ...wszystko zostało zrobione jak należy wiec raczej powinno byc ok...W styczniu autko leci do firmy od tłumików i bedzie wydech przelotowy ,powiedzieli 600zł za sztuke czyli 1200 komplet,chyba bez tragedii...

pozdrawiam
Pucza
Avatar użytkownika
pucza_daniels
Lex user
 
Posty: 102
Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 21:50
Model Lexusa: RX300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Re: GS430 problem z immobilaiserem po wymianie silnika

Postprzez pucza_daniels » 2 sty 2015, o 10:26

Witam w Nowym lepszym Roku:)

Pośmigałem autkiem i powiem tylko ze jest to niesamowicie mocne auto.Jeździłem 1,5 roku GS300 ale 430 nie ma nawet porównania ...Powiedziałbym wręcz że jak dla mnie to jest chyba za szybki a tego sie nie spodziewałem...:) a może to tylko kwestia przesiadki z RX300 sam nie wiem ale w każdym badz razie JEST MOC !!!:) pozdrawiam
Pucza
Avatar użytkownika
pucza_daniels
Lex user
 
Posty: 102
Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 21:50
Model Lexusa: RX300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości