czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wuju » 7 lut 2018, o 22:24

Da sie. Masz tez po stronie pasazera przelacznik miedzy kompletem 1 i 2
wuju
Lex user
 
Posty: 125
Dołączył(a): 4 lip 2017, o 09:45
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kozienice

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wuju » 15 lut 2018, o 13:15

Będę chciał wymienić baterie w czujnikach przed ich założeniem z letnimi kołami.
Czy potrzebne są jakieś specjalne baterie ? Chodzi mi czy potrzebne te z pinami czy zwykłe?
Sprawą kluczową jest lutowanie, czy jak będę lutował do zwykłej to nie zniszczę baterii ??
wuju
Lex user
 
Posty: 125
Dołączył(a): 4 lip 2017, o 09:45
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kozienice

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez r65 » 16 lut 2018, o 01:45

Kup CR2450 z blaszkami np takie:
Obrazek
Ok 7 zł szt. Bez problemu przylutowałem do blaszek w czujniku.
r65
Nowy lex user
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 wrz 2017, o 22:25
Model Lexusa: IS250 AWD
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Duczki

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wuju » 16 lut 2018, o 11:05

No właśnie nad nimi się zastanawiałem,tyle że u mnie w sklepie mieli tylko zwykłe. Pozostaje internet.
Czy z poziomu samochodu przed założeniem można sprawdzić czy czujnik działa ?
wuju
Lex user
 
Posty: 125
Dołączył(a): 4 lip 2017, o 09:45
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kozienice

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wojtekS » 16 lut 2018, o 12:39

Można techstream'em.

U mnie leżą sobie drugie koła w garażu - przy podłączonym techstreamie można zmieniać przełacznik 1-2 i widać jak się zmieniają ID czujników i odczyty.
wojtekS
Lex Driver
 
Posty: 578
Dołączył(a): 5 paź 2014, o 22:26
Model Lexusa: GS450h 2010
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trzebinia

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wuju » 17 lut 2018, o 10:12

wuju
Lex user
 
Posty: 125
Dołączył(a): 4 lip 2017, o 09:45
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kozienice

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wojtekS » 17 lut 2018, o 12:45

Tak, ja mam coś podobnego. Jakkolwiek trzeba pamiętać, że to kopia i nie wszystkie opcje w techstream działają z nim. Te najpotrzebniejsze na szczęście tak.

Instalacja pod windows 10 wymaga nieco kombinacji ale się da. Problem jest w tym, że program instalacyjny się wywala pod koniec i trzeba ręcznie dopisac do rejestru pewne dane. Wtedy działa. Tzn wcześniej tez działa w sensie, że program się uruchomi ale nie da się zmienić interfejsu na ten nasz więc się nic nie da odczytać z auta.

Co do lutowania baterii to bardzo odradza się ten zabieg - raz że uszkadza to baterię dwa że może ona eksplodować. Dla chcących zobaczyć jak to działa polecam wrzucenie do ogniska takiej baterii i ucieczkę :D

Dodam, że gdybym sam nie spróbował tego to bym nie uwierzył....
wojtekS
Lex Driver
 
Posty: 578
Dołączył(a): 5 paź 2014, o 22:26
Model Lexusa: GS450h 2010
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trzebinia

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wuju » 17 lut 2018, o 12:54

Mam win7 tam też jest problem ?? ewentualnie mam też stary sprzęt z xp.
Lutowanie do blaszek chyba nie powinno nic zepsuć ??
wuju
Lex user
 
Posty: 125
Dołączył(a): 4 lip 2017, o 09:45
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kozienice

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez wojtekS » 17 lut 2018, o 13:01

Problem zaczyna się bodajże od windows 8. Ale jak pisałem da się obejść, mogę pomóc jakby co.

Lutowanie blaszek jak najbardziej OK.

Tu są czujniki te same co w GS: https://www.youtube.com/watch?v=xO8mKxNcYpk
wojtekS
Lex Driver
 
Posty: 578
Dołączył(a): 5 paź 2014, o 22:26
Model Lexusa: GS450h 2010
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trzebinia

Re: czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Postprzez DarekLEX » 29 cze 2018, o 22:28

Witam. Mam dwa zestawy kół do lexa 400h jeden oryginalny drugi nie. Dodatkowo instalacja gazowa wiec kola zapasowego nie wożę . Nawet na oryginałach bez zapasu po przejechaniu 50 km czasami więcej wywala błąd czujnika. Czy komuś udało sie wyłączyć te ostrzeżenia. Słyszałem o patencie z pojemnikiem ciśnieniowym w którym zamyka sie 5 czujników i pompuje ciśnieniem 2.2 Bara. Jak i z czego to zrobić. Lub jak to wyłączyć. Pozdro.
DarekLEX
Lex user
 
Posty: 25
Dołączył(a): 16 maja 2016, o 15:21
Model Lexusa: rx400h vs gs430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości