IS 200 słabe światła mijania
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
- Kontakt:
IS 200 słabe światła mijania
Walczę ostatnio ze światłami w moim IS'ie. Większość tras robię w nocy i słabe światła odbierają sporo przyjemności z jazdy. Wypolerowałem już klosze i wymieniłem żarówki na Osram Night Braker. Jest lepiej, ale nie idealnie. I tutaj moje pytanie do użytkowników IS'ów bez xenonów. Czy po wyjęciu żarówki element, który ją przysłania wewnątrz lampy (nie wiem jak fachowo się on nazywa... Chodzi o element, który jak patrzymy frontem na lampę to zasłania żarówkę) jest pokryty chromem od środka? U mnie jest on totalnie czarny. Czy to normalne czy muszę oddać lampy do regeneracji?
- Damian91
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300 SC
- Kontakt:
Re: IS 200 słabe światła mijania
Pokaż fotkę 

- darek007
- Lex user
- Kontakt:
Może masz na mysli odbłyśniki? JEłśi tak powinny być srebrne...
-
- Lex user
- Kontakt:
Chodzi mi o ten element zaznaczony na czerwono. Czy od środka, gdzie wchodzi w niego żarówka powinien być srebrny?

- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
- Kontakt:
jest czarny , jakie masz napięcie na żarówkach w czasie pracy ??
Ustawiałeś światła na stacji diagnostycznej ??
Ustawiałeś światła na stacji diagnostycznej ??
-
- Lex user
- Kontakt:
Światła są ustawione. Napięcia niestety nie sprawdzałem, na chwilę obecną nie mam takiej możliwości. Ale przy najbliższej okazji zrobię to. Jakie napięcie powinno być? Ostatnio złapałem się na tym, że jadąc autostradą nocą, podczas mijania samochodów mój lex rzucał cień przed siebie od świateł innych użytkowników... Czyli moje światła są zdecydowanie słabsze od innych użytkowników.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
- Kontakt:
też tak mam... Niestety z tymi światłami mijania się nie popisali, xenony już dużo lepiej świecą.
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
- Kontakt:
Xenony też dupy nie urywają i wcale nie świecą znacząco lepiej niż halogen.Odbłyśnik lampy podobnie jak w halogenie szybko traci na jakości odbicia.
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
- Kontakt:
No ja akurat u siebie specjalnie mocniej obniżyłem światła, bo jak były ustawione prawidłowo (blisko poziomu) to mi często migali z naprzeciwka. Walą niesamowicie daleko. Pzdrcarinus pisze:Xenony też dupy nie urywają i wcale nie świecą znacząco lepiej niż halogen.Odbłyśnik lampy podobnie jak w halogenie szybko traci na jakości odbicia.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
- Kontakt:
tak ogólnie to wersja bez ksenona i z ksenonem ma całkowicie inny odbłyśnik to może dlatego tak świecą
Porównywałem swoją bez ksenona i z ksenonem i jest różnica kolosalna, nawet jak założyłem żarówki 60W zamiast 51W jak to jest fabrycznie to i tak był słabsze niżeli ksenon...