GT Cajek napisał(a):Niestety tak pięknie nie będzie jak to kolega opisuje, on jeździ już swoim autem od jakiegoś czasu, dziś przepisy są tak zaostrzone, że żaden diagnosta nie podbije ci przeglądu.
Auto z USA musi przejść pierwszy bardzo gruntowny przegląd.
Jeśli masz jakieś wątpliwości, zarejestruj auto na blachy tymczasowe, jedz i szukaj diagnosty który się pod tym podpisze, ewentualnie powie ci co masz zrobić by auto przeszło przegląd - oczywiście "nie jedz na przegląd a jedynie diagnostykę świateł"
W USA światła są symetryczne, u nas i Kanadzie asymetryczne, jeśli masz xenona to bez spryskiwaczy nie ma szans na przegląd, dodatkowo dochodzi poziomowanie którego w USA nie ma, w moim IS-e na szczęście diagnosta doszukał się jakiejś regulacji, światła przeciwmgielne, postojowe, kierunki pomarańczowe - wszystko misi grać.
Pozdrawiam
Mam IS250 AWD 2012 oraz NX 2019 i wszystko zgadza sie, jedynie co mi brakuje to swiatla przednie (mam LED, nie xeony). Postojowe i kierunki sa w normie. Przeciwmgielne na tył kupilem (bo przednie w standardzie juz byly) dokupilem i podlaczylem do wiazki do przednich i jak wlaczam przeciwmgielne, to odrazu oba sie zapalaja.
Mam nadzieje, ze latwo te LED przerobie, bo nie ma sensu oszczedzac.
A jak jest z licznikiem na mile? Diagnosta przelicza na KM i wbija na komputer?
Czy jak mam NX2019 to tez przeglady jak na nowy samochod co 3 lata czy sciagniete inaczej traktuja?