Miłosz napisał(a):Jak coś klęknie to jest drogo w zakupie. Zamienników jak na lekarstwo, a ich jakość gorzej niż huiowa. Mało który mechanik umnie cokolwiek zrobić w lexie, 99% to papraki. Jeśli już musiałem oddać swojego isa gdzieś na warsztat to z wydrukowanym manualem serwisowym. Jak się nie psuje to ok.
Miłosz napisał(a):Czy ja wiem, nigdy nie miałem problemów z serwisem aut w 3mieście. Problemy pojawiły się z lexem, a to szukali ponad godzine filtra paliwa, a to chcieli robic adaptacje zaworu gdzie techstream niczego takiego nie oferował. Cześci gum do zawieszenia nie da sie kupić bez pełnych wahaczy dostępnych tylko w aso. Łączniki febiego poddały się po jakiś 5 tys km. Przetrzepałem cały rynek i pewnie pamiętasz że z auta zrobił mi się pomnik na poli i h&r. Ogolnie jak ktoś kupi zadbane i nie wytłuczone to serwis wyjdzie tyle co roweru. A wracając do mechaników to dodam jeszcze że wpadają do mnie dosyć często ludzie na diagnostykę i nie tylko z trójmiasta, a co ciekawsze widziałem parokrotnie odczyty z różnych sprzętów u papraków gdzie tablica błędów po odczytaniu była czysta, a auto sypało błędami w techstreamie czy launchu. Żaden ze mnie specjalista w tej dziedzinie, ale renomowany warsztat i nawet diagnozy zrobić nie umie, to trochę śmieszne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości