[GS 300] Kontrolka hamulca nożnego
- PoweRanger
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300
- Kontakt:
[GS 300] Kontrolka hamulca nożnego
Po zrobieniu przeglądu technicznego zaczęła mi swiecić kontrolka hamulca nożnego. Czasem się to samo zapala i samo gaśnie.
Dzisiaj zaciągnąłem nożny i znów nie chiał zgasnąć...taka zabawa.
Macie jakies sugestie ?
Hamulce działają bez zarzutu. Płyn w normie ,nie ubywa go,więc ...?
Musi być gdzieś jakiś czujnik od tego hamulca,może jest zanieczyszczony ? Czy łatwo do niego się dobrać i wyczyścić ?
Dzisiaj zaciągnąłem nożny i znów nie chiał zgasnąć...taka zabawa.
Macie jakies sugestie ?
Hamulce działają bez zarzutu. Płyn w normie ,nie ubywa go,więc ...?
Musi być gdzieś jakiś czujnik od tego hamulca,może jest zanieczyszczony ? Czy łatwo do niego się dobrać i wyczyścić ?
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
- Kontakt:
Re: [GS 300] Kontrolka hamulca nożnego
A może zacisk nie odskakuje(sporadycznie) po zaciągnięciu ręcznego. Może to początek zapiekania? Albo linka się gdzieś zacina?
Pozdro
Pozdro
Luxusem jadę... 

- klexus
- Lex Master
- Kontakt:
czujnik powinien ie znajdowac przy nie wyzywamy na forum od recznego, zacisk nie ma tu nic do rzeczy bo linka nie trzema czujnika,
Stawiam na przycierający sie czujnik.
Stawiam na przycierający sie czujnik.
- PoweRanger
- Lex user
- Kontakt:
Jak dociskam hamulec to lampka bardziej się świeci,tzn.natężenie tej żarówki jest mocniejsze.
Po zwolnieniu nożnego/czyli ręcznego /lampka dalej świeci ,ale słabiej.
Poza tym włącza się czasem bez zaciągania hamulca i tak się też /ni z gruchy,ni z pietruchy/ sama wyłącza...jak mi auto na przeglądzie rozkołysał to się tak zaczęło świecić...Nie jest to dokuczliwe,ale z czasem może człowieka zmylić...
Po zwolnieniu nożnego/czyli ręcznego /lampka dalej świeci ,ale słabiej.
Poza tym włącza się czasem bez zaciągania hamulca i tak się też /ni z gruchy,ni z pietruchy/ sama wyłącza...jak mi auto na przeglądzie rozkołysał to się tak zaczęło świecić...Nie jest to dokuczliwe,ale z czasem może człowieka zmylić...
- janasek
- Lex Master
- Kontakt:
Zrób to jak najszybciej, ręczny się czasami się przydaje, w jeździe też.
.
Może faktycznie to tylko czujnik, można w pierwszej kolejności sprawdzić bo to dużo czasu nie kosztuje (co prawda nie wiem jak jest w GS-ach ale w większości aut to prosta rzecz).
Pozdro

Może faktycznie to tylko czujnik, można w pierwszej kolejności sprawdzić bo to dużo czasu nie kosztuje (co prawda nie wiem jak jest w GS-ach ale w większości aut to prosta rzecz).
Pozdro
Luxusem jadę... 

-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
- Kontakt:
W jezdzie to on sie nie przyda uruchaminay jest noga do jazdy wystarczy dobry kop w pedal gazu hehe po to jest tylny napedjanasek pisze:Zrób to jak najszybciej, ręczny się czasami się przydaje, w jeździe też..
Pozdro
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
- Kontakt:
Po części masz racje "nozny ręczny" to zło, ale nawet w najmocniejszym aucie tylno napędowmy do jazdy bokiem przydaje sie hydrauliczny ręczny
- janasek
- Lex Master
- Kontakt:
Popieram Ralfx. Nawet nożny ręczny też sie przydaje tylko może w nie aż takim stopniu.
Nie widaomo co się do końca dzieje więc trzeba zrobić...
pozdro

pozdro
Luxusem jadę...