maniek_ls400 napisał(a):Nie wiem jak jest mocowana maglownica w IS, ale w camry była przytwierdzona do ramy pod silnikiem za pomocą gumowej tuleji. Tuleja z czasem się wyrabiała i maglownica mogła się przesuwać !! o 2-3cm w lewo-prawo. Szczególnie w wilgotne dni guma stawała się śliska i była nieźle stresująca jazda. Po wymianie tulejki (w ASO chyba z 60zeta za część) problem ustał zupełnie.
Mariusz
BeeMiX napisał(a):Zdejmij pasek, wymyj go dobrze, kółka pasowe tez mozesz psiknac rozpuszczalnikiem do hamulców. Nie ma zadnego wycieku nawet małego z którego potencjalnie mogł by sie dostawac olej/płyn na pasek? Starością płynu się nie przejmuj.
medyk napisał(a):Problem zdiagnozowany! Uślizg paskaUffff... myślałem że coś poważniejszego. Pasek nie jest za świeży ale na szczęście jest możliwość naszpanowania i doeksploatowania go do cna
czaplon napisał(a):medyk napisał(a):Problem zdiagnozowany! Uślizg paskaUffff... myślałem że coś poważniejszego. Pasek nie jest za świeży ale na szczęście jest możliwość naszpanowania i doeksploatowania go do cna
Pasek kosztuje ~25 zł. Jest sens regenerować?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości