przez Met LS400 » 11 gru 2014, o 21:06
Dzięki, za sugestie. Będę sprawdzał jutro pod tym kontem.
Do tej pory kupiłem dodatkowy laptop z XP, interfejs Mini VCI, podpoiłem pod Lexa i nic, nie wykrył modułu od zawieszenia. Inne moduły wykrywa i jest wszystko oki. Czy jest jakiś bezpiecznik lub coś w tym stylu że odcina dostęp do modułu zawieszenia? Gdzie ewentualnie znajduje się moduł od zawieszenia (przydałoby się go wypiąć i osuszyć, może pomoże).
Znalazłem na tym forum link do stronki w RU gdzie jest manual, i mam sprawdzać po kolei wszystko zgodnie z instrukcją fabryczną. Brakuje mi rozpiski skrzynek bezpieczników do tego modelu (1998r. po lifcie). Jeśli ktoś ma byłbym wdzięczny. Znalazłem od nowszego modelu (ale widzę już spore różnice, więc nie bardzo jest sens się wzorować).
Do tej pory sprawdziłem filtr (granulki wyglądają na suche, i układ nie powinien teoretycznie zamarzać), sprawdziłem działanie silnika od sprężarki podpinając napięcie z akumulatora – silnik działa. Zastanawia mnie wydajność sprężarki gdy przyłożę palec do króćca zasysania to czuć ze zasysa , lecz na wylocie już mniejszy podmuch.
Lecz mimo wszystko wydaje się że to jakaś usterka związana z elektroniką gdyż po wciśnięciu guzika podnoszenia, sprężarka nie włancza się wiec nie dostaje sygnału. Mierzyłem napięcie na dojściu do silnika sprężarki i nie ma 12V lecz 4-6V czasem wyskakuje 8V dziwna sprawa. Czy ktoś wie co to za urządzenie jest na sprężarce (jest tam wtyczka na dwa przewody) co to jest i do czego służy.
Ostatnio edytowano 11 gru 2014, o 22:31 przez
Met LS400, łącznie edytowano 1 raz