problem ze wspomaganiem LS 400

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach

problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez adam81 » 30 wrz 2013, o 20:07

Witam, na wstępie zacznę od tego że problem dotyczy wspomagania w LS 400 z 96 r a sprawa wygląda następująco- wspomaganie działało cichutku i lekko tak jak powinno ale na przewodzie od wspomagania pojawił się lekki wyciek na zakuciach wiec zdemontowałem go oddałem do zakucia i zamontowałem zalewając świeży ATF DEXTRON 2 oraz odpowietrzałem kilka razy kręcąc kierownicą w prawo i w lewo bez skutku.... Problem polega na tym że wspomaganie po odpaleniu zimnego silnika działa ale pompa chodzi głośno - tak jakby było jeszcze powietrze, gdy zaczynam jechać autem wspomaganie po krótkim czasie przestaje działać zupełnie, po nocy lub kilku godzinach odpalam auto i znów działa ale pompa chodzi głośno a ponowne odpowietrzanie nic nie radzi.
Czy jest w LSie jakiś dodatkowy odpowietrznik układu wspomagania?
Proszę o pomoc.
adam81
Lex user
 
Posty: 101
Dołączył(a): 14 cze 2013, o 09:43
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WARSZAWA

Re: problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez maniek_ls400 » 30 wrz 2013, o 23:46

Jest nadal zapowietrzone Ja przez ponad 2 tygodnie (u mnie to 3kkm) nie moglem dojsc do ladu.
Procedura odpowietrzania nie dzialala W trakcie upalow (bylo ponad 30 st) przy trzymaniu max skreconych kol w prawo pojawilo sie ufff i od tamtej pory wspomaganie dziala tak ze krece kierownica jednym palcem. Zagrzej auto i potrzymaj kilkadziesiat sekund kola skręcone na max powietrze powinno zejść.
Jeszcze jedno nie przelej stanu plynu ! Utrzymuj połowę miedzy Min a Max.
Ostatnio edytowano 1 paź 2013, o 07:47 przez maniek_ls400, łącznie edytowano 2 razy
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Avatar użytkownika
maniek_ls400
Lex Master
 
Posty: 1516
Dołączył(a): 7 cze 2011, o 23:19
Lokalizacja: Piaseczno
Model Lexusa: W221 S500
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piaseczno

Re: problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez tofex » 1 paź 2013, o 07:19

Miałem identyczny problem. Pompa buczała, raz głośniej, raz ciszej, a wspomaganie potrafiło nagle zniknąć. Po jakimś czasie wróciło do normy, ale trochę sie pomęczyłem :ireful3:
tofex
Lex user
 
Posty: 147
Dołączył(a): 8 lis 2011, o 08:24
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

Re: problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez adam81 » 1 paź 2013, o 12:50

Proces zagrzania auta i trzymania kierownicy na max w prawo około 2 min przechodziłem 3 razy i w dalszym ciągu jest bez zmian.. zastanawiam się czy inżynierowie Lexusa nie pomyśleli o dodatkowym odpowietrzniku skoro jest taki problem z odpowietrzaniem układu w LSie np przy maglownicy w miejscu gdzie przymocowana jest cewka i wkręca się przewody są małe sróbki na klucz ampulowy - może tam można odpowietrzyć?
adam81
Lex user
 
Posty: 101
Dołączył(a): 14 cze 2013, o 09:43
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WARSZAWA

Re: problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez maniek_ls400 » 1 paź 2013, o 15:06

nie próbowałem ztymi śrubkami - może nawet nie mam - daj trochę czasu powinno zejść samo w najmniej spodziewanym momencie..
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Avatar użytkownika
maniek_ls400
Lex Master
 
Posty: 1516
Dołączył(a): 7 cze 2011, o 23:19
Lokalizacja: Piaseczno
Model Lexusa: W221 S500
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piaseczno

Re: problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez adam81 » 1 paź 2013, o 15:52

dzięki za pomoc , muszę uzbroić się poprostu w cierpliwość może tak jak mówisz samo zejdzie :)
adam81
Lex user
 
Posty: 101
Dołączył(a): 14 cze 2013, o 09:43
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WARSZAWA

Re: problem ze wspomaganiem LS 400

Postprzez adam81 » 12 paź 2013, o 17:35

w dalszym ciągu nie mogę dojść do ładu z moim wspomaganiem.. zmieniłem jeszcze raz olej metodą dynamiczną wiec powietrze raczej powinno zejść oraz jeszcze raz odpowietrzyłem w dalszym ciągu to samo wspomagania na biegu jałowym brak zauważyłem że pojawia się gdy obroty wzrosną około 1200-1600 może to wina zaworka w pompie bo przecież mało prawdopodobne by stało się coś z pompą gdy wyjęty był tylko przewód od wspomagania..
adam81
Lex user
 
Posty: 101
Dołączył(a): 14 cze 2013, o 09:43
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WARSZAWA


Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości