Błąd P1310 ???

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach

Błąd P1310 ???

Postprzez michaelmyers1983 » 29 lis 2013, o 21:58

Czy ktos moze mi powiedziec co ten blad oznacza ?? P1310

Po podlaczeniu kompa pod mojego Is200,wyskakuje komunikat ze nieznany blad P1310 :shout:
Avatar użytkownika
michaelmyers1983
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2013, o 22:10
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez CICHY » 29 lis 2013, o 22:22

Możliwe przyczyny
- Cewka zapłonowa nr 3 wiązka jest otwarty lub zwarty
- Cewka zapłonowa nr 3 obwodu słabe połączenie elektryczne
- Uszkodzony Cewka zapłonowa nr 3
- uszkodzony moduł sterujący silnika (ECM) :LEXUS:
Avatar użytkownika
CICHY
Lex user
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 maja 2012, o 22:40
Lokalizacja: Luton
Model Lexusa: is300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Luton

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez michaelmyers1983 » 29 lis 2013, o 22:26

A czy moze byc cos takiego ze brak cisnienia na 3 cylindrze ? Bo robilem takie testy i takie cos mi wyszlo.

Auto od Poniedzialku jedzie na dosc konkretna operacje.
Avatar użytkownika
michaelmyers1983
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2013, o 22:10
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez CICHY » 29 lis 2013, o 22:29

a jakie wyniki masz na poszczególnych cylindrach ? Jest taka opcja
Avatar użytkownika
CICHY
Lex user
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 maja 2012, o 22:40
Lokalizacja: Luton
Model Lexusa: is300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Luton

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez michaelmyers1983 » 29 lis 2013, o 22:35

Niestety az takich szczegołowych danych to ja nie posiadam.Musiałbym zapytać tych co mi to robili.Ale powiedzieli krotko.Ze brak cisnienia na 3 cylindrze i stad mam wypadanie zaplonow.Bo w gratisie mam tez blad wypadania zaplonow na 3 cylindrze.
I z tego co mi wiadomo to jakies gniazdo sie wypalilo czy jakos tak.I tak sie zastanawialem czy ten blad P1310 moze byc z tym powiazany czy to cos calkiem innego :angry:
Avatar użytkownika
michaelmyers1983
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2013, o 22:10
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez CICHY » 29 lis 2013, o 22:42

może być to razem tylko że pomiar ciśnienia nie odpowiada na pytanie co masz uszkodzone mechanik zaufany ?
Avatar użytkownika
CICHY
Lex user
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 maja 2012, o 22:40
Lokalizacja: Luton
Model Lexusa: is300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Luton

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez michaelmyers1983 » 29 lis 2013, o 22:47

Tak mechnik jest mi znany nie od dzis i nie jedno auto juz mi ratował. To wielkie dzieki za szybką odp.Troszke sie uspokoiłem.Ale tylko troszke.

Dam znac jak sie sprawa zakonczyla,bo moze jeszcze ktos innym skorzysta na tych informacjach
Ostatnio edytowano 29 lis 2013, o 22:55 przez michaelmyers1983, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
michaelmyers1983
Nowy lex user
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 lis 2013, o 22:10
Model Lexusa: IS 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok

Re: Błąd P1310 ???

Postprzez CICHY » 29 lis 2013, o 22:53

to doctor głowice zdejmie i będzie wiadomo optymistycznej diagnozy... :ok:
Avatar użytkownika
CICHY
Lex user
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 maja 2012, o 22:40
Lokalizacja: Luton
Model Lexusa: is300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Luton


Powrót do Pozostałe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość