jeżeli chodzi o przednie szyby to według polskiego prawa muszą mieć 70% przepuszczalności światła... w serii mają ok 72-75%.. więc zastosowanie jakiejkolwiek folii automatycznie równa się z łamaniem przepisów...
kwestia tylko jak bardzo się je przyciemni... nie zapominajmy że jak policjant zatrzymuje auto tej klasy to nigdy nie ma na dobrą sprawę 100% pewności z kim rozmawia, więc pajacował i cwaniaczka nie będzie strugał...bo pewnie lubi swoją prace:P
tak jak u mnie jest przyciemnione (a jest dość mocno) wyglądało by ładnie... kilka razy policjant się mnie zapytał czy mam atest na te szyby, wprost i z pewnością siebie odpowiedziałem mu bez wahania że nie mam... i aż się chłop zmieszał że nie zacząłem kręcić:)
raczej nie będą się czepiać , ale zawsze się trafi jakiś służbista... jak mamy lewe 1200zł w portfelu to możemy skorzystać z usług firmy
http://www.carsolar.com.pl/?link=piecowe z tego co się orientuje to jedyna w Polsce firma świadcząca takie usługi... reszta firm działa na zasadzie pośrednika...
koszt jednej szyby z drzwi to ok 500-700zł, ale dają atesty i już nikt nie ma prawa się czepiać.