napiszcie co o tym myślicie i co najlepiej wybrać ?
ja znalazłem coś takiego w promo - http://www.ebay.de/itm/Chip-tuning-chip ... 1437wt_954
ledziu napisał(a):Jeżeli bierzesz pod uwagę zakup BOXa to tylko ori TTE
Lex napisał(a):ledziu napisał(a):Jeżeli bierzesz pod uwagę zakup BOXa to tylko ori TTE
ktoś podrzuci tu line z boxem TTE bo jakoś nie mogę nigdzie tego namierzyć ani ustalić ceny
lexrwd napisał(a):Odpukać w niemalowane, ale mam 85 tys. km - i nie mam problemów z EGR, piątym wtryskiwaczem, turbo, kołem zamachowym, check engine, skrzynią, sprzęgłem. Za to pamiętam o tym, aby zawsze regularnie wymieniać olej na czas, wlewać zawsze dobre paliwo z ecomaxem, nie pałować auta na zimnym, jak jest mróz to używam power heat, jak wyłączam auto to ze sprzęgłem, żeby oszczędzić dwumasę, jak ruszam, to najpierw puszczam sprzęgło, a później przyspieszam, a po jeździe pozwalam turbinie się zatrzymać, i nie gaszę od razu auta. Wcześniej RAV4 2,2 d-cat - przebieg 215 tys km, chip V-Tech od 60 tys km, żadnych problemów z dwumasą, turbiną, wtryskami, EGR. Przy 200 tys. km zaczął puszczać bąkiZero zużycia oleju - ale wyłącznie millers, pełny syntetyk 5w30 C3, wymiana co 12 - 15 tys. km.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości