dS napisał(a):Z tego co mi kiedyś powiedział znajomy mech to seryjnego 1jz , czyli TT, nie zmieścisz pod maską bo jest za szeroki, musisz albo robić od razu singla albo rzeźbić przegrodę.
Najmniej roboty będzie przeswapowac 2jz-ge(non-turbo), ale wynik może cię nie zadowolić bo jakiegoś dużego skoku mocy nie będzie, już lepiej dołożyć turbo do tego co siedzi pod maską, roboty będzie jeszcze mniej a i autko będzie lepiej jechać bo Nm więcej. Poczytaj sobie temat kolegi NapyBoy ma on ururbione is200. Sam miałem kiedyś okazję przejechać się takim IS200T kolegi carsika i powiem że zbierał się on naprawdę przyjemnie.
2jz-gte(turbo) jest drogi i jeśli celujesz w 250KM to nawet nie brał bym go pod uwagę. Tym silnikiem się interesujesz jak chcesz mieć 500+ pod maską. Do 400KM starczy zwykłem 2jz-ge.
No i ostatnią opcją jest przeswapowanie v8 czyli wsadzenie 1uz pod maskę. Wtedy wychodzi coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=lZE-IVhqHVA
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość