przez lynx » 18 maja 2017, o 11:21
Odstawiłem do SL-MOTORS Lexusa RX300 w poniedziałek wieczorem z powodu palących się kontrolek check engine i VSC, poprosiłem również o sprawdzenie stanu ogólnego samochodu (niedawno kupiony).
Następnego dnia otrzymałem telefon z informacją o zakresie potrzebnej naprawy (wymiana dwóch sond lambda przed katalizatorem) wraz z ich ceną (ze wskazaniem producenta) i kosztem robocizny. Po podjęciu decyzji o naprawie i akceptacji kosztów, sondy zostały zamówione i następnego dnia były już w warsztacie. Informację o możliwości odbioru sprawnego samochodu otrzymałem w środę około 11:00.
Przejrzenie stanu technicznego samochodu, analiza usterki, sprowadzenie części i sama wymiana zajęła niecałe półtora dnia roboczego.
W trakcie odbioru samochodu, otrzymałem zestawienie wykonanych czynności, wymienionych części wraz ze specyfikacją kosztów (zgodnych z wcześniejszymi ustaleniami telefonicznymi). Dostałem również listę rzeczy (na szczęście krótką), jakimi należałoby się zająć w najbliższym czasie (zużycie eksploatacyjne a nie usterki).
Potwierdzam również ogłaszaną na forum promocję - analiza błędów jest dla forumowiczów gratis.
Właściciel dysponuję doświadczeniem, które pozwala ze spokojnym sercem powierzyć mu Lexusa.
Podsumowując: sprawnie, uczciwie, szybko i fachowo.