DawGad napisał(a):Trochę dziwne podejście że jak wymienią olej to skrzynia do wymiany... Na pewno nie daj się namówić na wymianę dynamiczną bo taka nie ma większego sensu, po prostu statycznie z wymianą filtra i uszczelki misy. Obstawiam że do skrzyni IS250 wchodzi około 6l oleju z czego przy wymianie 1l zostaje w skrzyni więc wymienia się 5l. Ja polecam warsztat w Gliwicach SpecCar ul. Łużycka 16 zrobią Ci to za 700pln (jak się dogadasz to będziesz przy wymianie). Ja tyle płaciłem. Na pewno znajdziesz też coś bliżej siebie.
Znaczy nie o to chodzi ze skrzynia do wymiany po każdej zmianie oleju. Przy blisko 140kk powinna być co najmniej 2 wymiana, więc boję się że jak faktycznie się trochę przepłucze to może się okazać że będzie gorzej zamiast lepiej. A póki w środku jest olej od początku to jeszcze działa.
To jest jedyny powód gdzie cały czas o tym myślę i im więcej myślę tym bardziej nie wiem co zrobić.
PS. Autko to GS350 mk4 więc trochę Nm skrzynia przyjmuje na siebie chociaz nie upalam. Dodatkowo jak faktycznie zostawię oleje wymianę i skrzynia za 100kkm mi się posypie to liczę się z tym że pójdzie do regeneracji bo auto u mnie zostaje. Kwestia tylko czy 140kkm to jest bezpieczna na pierwszą wymianę oleju czy już dawno za późno i liczyć się z większym kosztem przy/po wymianie
Wysłane z mojego Huawei P20 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano 10 lut 2019, o 15:19 przez
Kristof, łącznie edytowano 1 raz