Pioneer Avic f900bt problem

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB

Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez KonradLex » 13 lis 2015, o 23:55

Witam, gdy org zmieniarka oznajmila mi Error a kasete radio wypluwalo i pozostalo mi tylko sluchac radia, wpadl mi w rece Pionieer Avic f900bt i tu zaczely sie problemy.... z podlaczeniem :ireful3: . Myslalem ze bedzie latwo ze kostka przyjdzie podlacze i bedzie cacy, ale nie... mi zawsze wiatr w oczy, kostka nie pasowala, wogole do mojego modelu radia nie znalazlem takiej przejsciowki na ISO :doh: . Takze zaczalem ciac i lutowac kozystajac ze wskazowek w internetach, padlaczylem odpalilem gralo nawet glosno ale...czystosc dzwieku zagluszalo mi ciagle syczenie :mad: . Wyczytalem ze jest to wina wzmacniacza ktory oczywiscie jest kolo schowka i dostaje on sygnal z radia z jaka moca ma przetwarzac dzwiek, wyjsciem bylo wywalic go(obejsc) i tu kolejny problem ktory przewod do ktorego podlaczyc by nic nie odwalic ani nie spalic. Odpowiedz dostalem jak rozebralem wzmacniacz wszystkjo bylo mozliwie opisane wystarczylo roszszyfrowac i polutowac, operacja powiodla sie. Radyjko gra slabiej ale uff czysto. Padlaczylem wzmacniacz i tu wyszedl kolejny problem z ktorym nie wiem jak sobie poradzic otoz radyjko w zakresie do 30 gra ok skrzynia rowniez, ale jak chce bardziej podkrecic by yeblo to pojawia sie problem jakby piosenka sie zacinala,na wylaczonym wzmacniaczu tez tak sie dzieje, nic nie charczy wiec wykluczylem glosniki bardziej jakby cos z radiem. Dodam ze radio kupione od starszego goscia z orginalnym oprogramowaniem co jest denerwujace bo wlacza sie wieki a teledyski jak leca to video sie tnie. W specyfikacji ma 4x45w co wydaje mi sie wystarczajaca moca. Itu mam do was pytanie czy mieliscie podobny problem z tym lub innym radiem i jak temu zaradziliscie, kazda wskazowka bedzie pomocna byleby sie uporac z tym.

p.s. Moze ktos odblokowywal ten lub podobny model radia i wgrywal do niej nowy soft z mapami i reszta dodatkowych aplikacji?

Z gory dziekuje za pomoc Konrad.
Avatar użytkownika
KonradLex
Lex user
 
Posty: 27
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 14:36
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez carinus » 14 lis 2015, o 15:58

Kupiłem nowy soft i parę innych bajerów i teraz ta jednostka ma spore możliwości.Mapy wczytuje z karty SD i możesz je zmieniać codziennie bez żadnych czasochłonnych modyfikacji.Wszystko chodzi na mobilnej windzie i zawsze trochę czasu potrzebuje do startu.W innym samochodzie mam model 710 i tez nie ma z nim problemów po zmianie softu.
Avatar użytkownika
carinus
Lex Master
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:29
Model Lexusa: IS200 SC Turbo,RX400h,IS220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubuskie/Belgia

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez KonradLex » 18 lis 2015, o 11:48

Ale sam wgrywales? widzialem chyba na allegro ze taki soft z instrukcja mozna kupic. Swojego avica podlaczyles bez problemow?
Avatar użytkownika
KonradLex
Lex user
 
Posty: 27
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 14:36
Model Lexusa: is 200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez Yarecki » 18 lis 2015, o 13:56

carinus napisał(a):Kupiłem nowy soft i parę innych bajerów i teraz ta jednostka ma spore możliwości.Mapy wczytuje z karty SD i możesz je zmieniać codziennie bez żadnych czasochłonnych modyfikacji.Wszystko chodzi na mobilnej windzie i zawsze trochę czasu potrzebuje do startu.W innym samochodzie mam model 710 i tez nie ma z nim problemów po zmianie softu.


Coś więcej możesz napisać?
Czy model 4400bt też dłubnąć można?
Czy to oryginalny soft o którym mówisz?
Yarecki
Lex Master
 
Posty: 1974
Dołączył(a): 29 wrz 2012, o 18:10
Model Lexusa: gs
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polandia

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez Yarecki » 1 gru 2015, o 01:21

:crazy: dzięki za lawinę postów :omg:
Yarecki
Lex Master
 
Posty: 1974
Dołączył(a): 29 wrz 2012, o 18:10
Model Lexusa: gs
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polandia

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez klexus » 1 gru 2015, o 02:02

po co kupujecie softy jak na chomiku jest tego od groma, to raz a dwa na peb.pl było wałkowane prze 50 stron co i jak wgrywać.

Tutaj jest duzo info http://www.avic411.com
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez Yarecki » 1 gru 2015, o 12:29

klexus napisał(a):po co kupujecie softy jak na chomiku jest tego od groma, to raz a dwa na peb.pl było wałkowane prze 50 stron co i jak wgrywać.

Tutaj jest duzo info http://www.avic411.com


:ok:
Yarecki
Lex Master
 
Posty: 1974
Dołączył(a): 29 wrz 2012, o 18:10
Model Lexusa: gs
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polandia

Re: Pioneer Avic f900bt problem

Postprzez carinus » 1 gru 2015, o 20:13

Przepraszam koledzy za brak odpowiedzi,nie widziałem że coś się działo w temacie.
Avatar użytkownika
carinus
Lex Master
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:29
Model Lexusa: IS200 SC Turbo,RX400h,IS220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubuskie/Belgia


Powrót do Car Audio, GPS, CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości