Ralfx napisał(a):Skoro to navi fabryczna z IS250 to problemem będzie tylko grzebanie sie w kablach ale generalnie jest to wykonalne.
Uważam że skoro to nowe auto to powinno się to zrobić w serwisie Lexusa. Tam spokojnie coś takiego powinni ogarnąć. Nie naruszysz gwarancji i jeśli cos zrobią źle to będa poprawiać. Proponuję zadzwonić i dowiedzieć się ile taka przyjemność. Jak będzie tragicznie to wtedy poszperać ile można zaoszczędzić robiąc samemu.
Pytam bo w lexusie mi odpowiedzieli, że:
1. Jak navi to w komplecie z odtwarzaczem Pionka pod Marka Levinsona, czyli musiałbym jeszcze piecyk w bagażniku zmienić na ML - w sumie standardowe 13 głośników mi gra ok więc nie widzę potrzeby rasowania audio, wolę bardziej słuchać tego co gra mi pod maską
2. Problem może być z instalacją elektryczną, twierdzą, że żeby to przerobić potrzebny będzie duży nakład finansowy - w sumie nie chce mi się w to wierzyć bo lexus/toyota jak każdy inny koncern tnie koszty unifikując instalację, więc nie wiem czy bawili by się w wiązki do standardowych lesiów i do wersji prestige - mogę się mylić ale z ekonomicznego punktu widzenia było by to podnoszenie kosztów produkcji.
Tak więc w lexusie powiedzieli mi, że albo navi zamawiana przy zamówieniu samochodu albo cholernie droga ze względu na koszty przerobienia instalacji elektrycznej, stąd mój post na ten temat.