Miałem podobny problem, też padła mi zmieniarka z 1999 roku, kupiłem na ebay'u zmieniarkę z 2003 i ono właśnie miało dwa wyjścia i okazało się że do niego jeszcze potrzebny jest wzmacniacz wiec kupiłem jeszcze wzmacniacz, ale żeby to podłączyć to musiałem kupić wiązkę z rozbitka, było trochę zabawy, ale chodzi fajnie, może twoje radio też potrzebuje wzmacniacza. Ale tydzień temu zaczęła mi szwankować obecna zmieniarka, już miałem ją rozbierać na części jak poprzednią, ale trochę się wstrzymałem i przez 2 godziny patrzyłem jak działa mechanizm i dlaczego się zawiesza, sprawa była błaha, okazało się że plastikowy element mechanizmu, który widać po obu stronach zmieniarki, który jest przesuwany za pomocą przekładni nie dochodzi do wyłącznika krańcowego, wystarczyło lekko przygiąć metalowy element obudowy (trzeba zdjąć przedni panel radia) do którego jest przykręcony wyłącznik krańcowy, i już działa jak nowy. Teraz się zastanawiam czy ten sam problem mógł być w starym radiu, ale wtedy trochę mnie poniosło i jak wszystko rozebrałem na czynniki pierwsze to już było za późno, a efekt był podobny, tzn jak się trzepnęło w bok radia to zmieniarka zaskakiwała

.