RX 350 2011 brak dźwięku

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB

RX 350 2011 brak dźwięku

Postprzez Kapitan Hajduków » 10 kwi 2021, o 11:40

Problem pojawił się po podpinaniu akumulatora a właściwie zasilania lpg do bieguna (-) nastąpiło podłączenie i szybkie rozłączenie i znów podłączenie

Po tym przy uruchamianiu usłyszałem "pierdnięcie" jak się wydaje z przednich wyskokotonowych i niestety brak dźwięku z wszystkich źródeł, nie działa także pokrętło głośności na radiu - brak skali oraz przycisk +/- vol na kierownicy. Brak dźwięku bip/bup ;) przy operowaniu przyciskami przy joysticku
Przy każdym uruchomieniu jest to pierdnięcie.
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone i ok.

Wymieniłem wzmacniacz (przy odłączonym wzmacniaczu nie działa kompletnie joystick i wszystkie przyciski do obsługi audio na kierownicy)
Po wymianie pierwsze uruchomienie także z cichym pierdnięciem i zaczęło wszystko działać ale miałem wrażenie, że przednie głośniki wysokotonowe nie grały poprawnie.
Podziałało tydzień czasu - dzisiaj to samo przy uruchomieniu pierdnięcie i te same objawy:
brak dźwięku z wszystkich źródeł, nie działa także pokrętło głośności na radiu - brak skali oraz przycisk +/- vol na kierownicy. Brak dźwięku bip/bup ;) przy operowaniu przyciskami przy joysticku

Lekko się zdenerwowałem gdyż wzmacniacz kosztował 900plnów...

Numer wzmacniacza 86100-48160

Ktoś miał podobny problem? może to jednak nie problem ze wzmacniaczem?
Kapitan Hajduków
Nowy lex user
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 gru 2020, o 18:38
Model Lexusa: RX 350
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice

Powrót do Car Audio, GPS, CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości