[Lexus]kostki ISO

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB

[Lexus]kostki ISO

Postprzez retap8 » 11 lis 2010, o 00:16

Dzis przyszlo mi radzjko :D ale jest problem,nie wiem jakie kostki trzeba,yebz to wsyzstko spasowac,na allegro i ebayu sa,ale na oko to ni jak nie pasuje :shock: prosze o jakas pomoc,link,w ostatecznosci bede ciol kable.Radio ori w :LEXUS: chyba takie jak wsyzstkich-- "premium sound system"
Avatar użytkownika
retap8
Lex user
 
Posty: 46
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:23
Lokalizacja: Szkocja-Kolobrzeg
Model Lexusa: Is200

Re: kostki ISO

Postprzez Thorgal1 » 11 lis 2010, o 11:30

http://allegro.pl/kostka-iso-do-toyoty- ... 68075.html
u kolegi to załatwiło sprawę ... na pewno będą pasować głośniki ewentualnie masę i + będziesz musiał zapożyczyć z innego miejsca.
Obrazek

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
Avatar użytkownika
Thorgal1
Moderator
 
Posty: 743
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:14
Lokalizacja: Śląsk Chelsea
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk, Chelsea

Re: kostki ISO

Postprzez konik_80 » 11 lis 2010, o 12:39

Zależy czy masz ori radio z wbudowanym wzmacniaczem czy zewnętrznym - jeśli z wbudowanym to kupuj przejściówki które pokazał Thorgal1, jeśli natomiast zewnętrzny wzmacniacz to już jest problem bo trzeba się wpiąć w kable które idą do wzmacniacza a ten jest za schowkiem.
Ja miałem tą druga opcję a nie znalazłem takich przejściówek więc z pomocą manuala w którym znalazłem rozpiskę pinów w kostkach do wzmacniacza przedłużyłem wiązkę do radia i zamontowałem kostki ISO ale to robota na kilka godzin.
Avatar użytkownika
konik_80
Lex Driver
 
Posty: 430
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:13
Lokalizacja: Szkocja / Stargard Szczec
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szkocja

Re: kostki ISO

Postprzez klexus » 11 lis 2010, o 13:04

retap8 napisał(a):Dzis przyszlo mi radzjko :D ale jest problem,nie wiem jakie kostki trzeba,yebz to wsyzstko spasowac,na allegro i ebayu sa,ale na oko to ni jak nie pasuje :shock: prosze o jakas pomoc,link,w ostatecznosci bede ciol kable.Radio ori w :LEXUS: chyba takie jak wsyzstkich-- "premium sound system"

co to za grajek pochwal się :fiu:
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1752
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: kostki ISO

Postprzez Thorgal1 » 11 lis 2010, o 13:09

konik_80 napisał(a):Zależy czy masz ori radio z wbudowanym wzmacniaczem czy zewnętrznym - jeśli z wbudowanym to kupuj przejściówki które pokazał Thorgal1, jeśli natomiast zewnętrzny wzmacniacz to już jest problem bo trzeba się wpiąć w kable które idą do wzmacniacza a ten jest za schowkiem.
Ja miałem tą druga opcję a nie znalazłem takich przejściówek więc z pomocą manuala w którym znalazłem rozpiskę pinów w kostkach do wzmacniacza przedłużyłem wiązkę do radia i zamontowałem kostki ISO ale to robota na kilka godzin.



jak miałeś ten sam tutorial co ja to ta wtyczka też pasuje - trzeba z kompa pod schowkiem odpiąć kable od głośników i idealnie pasują te wtyczki z allegro - tylko trzbea te kable pociąć i przedłużyć by dosięgły radia :)
zasilanie i masa z oryginalnej wtyczki od radia które było - dzięki temu nie tniesz ani jednego kabla w aucie - tylko "poprawiasz" przejściówkę z allegro. - tak było w moim gs


pochwal się grajkiem :)
Obrazek

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
Avatar użytkownika
Thorgal1
Moderator
 
Posty: 743
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:14
Lokalizacja: Śląsk Chelsea
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk, Chelsea

Re: kostki ISO

Postprzez konik_80 » 11 lis 2010, o 19:01

Nie miałem tutoriala ;) Ale kupiłem na ebayu przejściówki podobne do tych z allegro i nie pasowały do wtyczek od wzmacniacza więc zrobiłem wszystko po swojemu ;)
Avatar użytkownika
konik_80
Lex Driver
 
Posty: 430
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:13
Lokalizacja: Szkocja / Stargard Szczec
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szkocja

Re: kostki ISO

Postprzez retap8 » 11 lis 2010, o 19:42

klexus napisał(a):
retap8 napisał(a):Dzis przyszlo mi radzjko :D ale jest problem,nie wiem jakie kostki trzeba,yebz to wsyzstko spasowac,na allegro i ebayu sa,ale na oko to ni jak nie pasuje :shock: prosze o jakas pomoc,link,w ostatecznosci bede ciol kable.Radio ori w :LEXUS: chyba takie jak wsyzstkich-- "premium sound system"

co to za grajek pochwal się :fiu:

tu link do radyjka http://www.clarion.com/pl/pl/newstopics ... index.html

a kostka u mnie jest taka http://images.sabob.com/products/images ... ota,6.jpeg i jeszcze jedna troszke mniejszatz.wielkosc podobna,ale ma 12 "wejsc" i jest niesymetryczna,no i dalej nie wiem czy czy mam ten wzmacniacz czy nie :mda:
Avatar użytkownika
retap8
Lex user
 
Posty: 46
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:23
Lokalizacja: Szkocja-Kolobrzeg
Model Lexusa: Is200

Re: kostki ISO

Postprzez legato97 » 11 lis 2010, o 22:18

retap a co ty za radio wymysliles? :), 2 Rca znalazlem na uk stronie, bo myslalem ze nie ma, malutki wyswietlacz, nie bedzie za bardzo wygodne w obsludze, to teraz musisz wzmaka u siebie szukac, u mnie w bagazniku po prawej pod wykladzina i kawalkiem sklejki
Avatar użytkownika
legato97
Administrator
 
Posty: 3222
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:07
Model Lexusa: GS300,GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: OLSZTYN, LONDYN

Re: kostki ISO

Postprzez retap8 » 11 lis 2010, o 22:58

a musze sie podpinac do tego wzmaka?? w domu mam 2 i nie mam co z nimi zrobic :smile:
-da sie do radia ktore ma 2 wyjscia na wzmaki podpiac 4?? tz. 2xtuba aktywna,1 wymak na przod i jeszcze jeden na tyl,
-albo 1 wzmak na glosniki,tuba aktywna+jeszcze do niej wymak,bo tuba aktywna ma 900w,rms 300 a wzmacniacz przy niej 150w :ireful3: wiec moze da sie podlaczyc jeszcze maly wymak 150w i wtedz bedzie 300rms=300w :biggrin2:

a mialo byc tak pieknie :( jutro tne kable
Avatar użytkownika
retap8
Lex user
 
Posty: 46
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:23
Lokalizacja: Szkocja-Kolobrzeg
Model Lexusa: Is200

Re: kostki ISO

Postprzez Thorgal1 » 12 lis 2010, o 15:22

nic pochopnie ... ja mam bardzo podobną wtyczkę ... z niej zakosiłem tylko zasilanie i masę ... głośniki odpinałem z kompa audio (trzeba wymontować schowek pasażera)
radio dziwne ,,, ale może super wygląda w realu
Obrazek

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
Avatar użytkownika
Thorgal1
Moderator
 
Posty: 743
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:14
Lokalizacja: Śląsk Chelsea
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Śląsk, Chelsea

Następna strona

Powrót do Car Audio, GPS, CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości