Stacja 2din do IS 200

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB

Stacja 2din do IS 200

Postprzez grucha2666 » 27 sie 2014, o 11:58

Witam, potrzebuje pomocy bo zupełnie nie ogarniam tematu w zakresie radia:
Szukam radia 2din aby zamienić moje ori radio z Lexusa Is 200 (polift).
Od razu mówię kwota do około 2000 zł +- 200 zł, ale jak się da taniej to super by było:
Czego oczekuję od radia:
1. Odtwarzanie mp3 (najlepiej z karty sd itp)
2. NAWIGACJI!! bardzo mi na tym zależy a nie mam ori navi u siebie (wiem że cześć radyjek ma wejście na antenę ale sama antena kosztuje kolejne 800 zł <szok>, czy w tej cenie da się w ogóle coś znaleźć??
3. Jakość audio! - nie musi odtwarzać filmów, ani innych dupereli robić ale fajnie jakby to przyzwoicie grało z głośnikami ori lexusa.
4. przekątna 6 albo 7 cali najlepiej.

To tyle, jakby ktoś jakieś fajne radio znał o takich parametrach to byłbym wdzięczny za jakieś info,
pozdrawiam Łukasz
grucha2666
Lex Driver
 
Posty: 444
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 22:53
Model Lexusa: IS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez dS » 27 sie 2014, o 12:05

nasz forumowy admin Rici miał na sprzedaż Alpinkę
viewtopic.php?f=29&t=9225&p=75733#p75733

podpytaj się go czy pogonił ją czy jeszcze ma
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Avatar użytkownika
dS
Moderator
 
Posty: 2954
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:30
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołomin

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez grucha2666 » 27 sie 2014, o 12:20

Pytałem- 0 odzewu! A bardzo zainteresowany byłem (może już sprzedał :/) ale własnie czegoś takiego szukam, nie wiem czy to radyjko miało navi z modułem właśnie.
grucha2666
Lex Driver
 
Posty: 444
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 22:53
Model Lexusa: IS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez carinus » 27 sie 2014, o 12:22

Nie napisałeś czy może być używka.Mam u siebie Pionka Avic seria 710 i sprawdza się we wszystkich Twoich oczekiwaniach.
Avatar użytkownika
carinus
Lex Master
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:29
Model Lexusa: IS200 SC Turbo,RX400h,IS220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubuskie/Belgia

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez grucha2666 » 27 sie 2014, o 13:28

Poszło PW,
a znalazłem takie o to radyjko które sobie wszyscy chwalą:
http://allegro.pl/pioneer-avic-f910bt-n ... 07431.html

ktoś miał z nim do czynienia? cena wydaje się super za ogrom funkcji.
Mam jeszcze takie pytanko: czy jak chcę podłączyć radio 2din to potrzebuje jakiś dodatkowych kostek (coś przerabiać) czy wystarczy odpiąć ori radio i podłączyć nowe? + ramka
znalazłem taką ramke: http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... 0&osCsid=1

pozdrawiam
grucha2666
Lex Driver
 
Posty: 444
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 22:53
Model Lexusa: IS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez carinus » 27 sie 2014, o 21:29

Tez dobry sprzęcik a z tym dodatkiem to naprawde dobra maszyna.
http://allegro.pl/pioneer-avic-f-700-710-900-910-9110bt-nowe-funkcje-i4541858632.html
Avatar użytkownika
carinus
Lex Master
 
Posty: 1533
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:29
Model Lexusa: IS200 SC Turbo,RX400h,IS220d
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lubuskie/Belgia

Stacja 2din do IS 200

Postprzez Jarek.K » 27 sie 2014, o 22:23

Sam mam Pioneer Avic hd1 bt nic dodać nic ująć :)
Jarek.K
Lex user
 
Posty: 148
Dołączył(a): 6 kwi 2013, o 15:45
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piotrków Tryb

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez dS » 27 sie 2014, o 23:03

grucha2666 napisał(a):Mam jeszcze takie pytanko: czy jak chcę podłączyć radio 2din to potrzebuje jakiś dodatkowych kostek (coś przerabiać) czy wystarczy odpiąć ori radio i podłączyć nowe? + ramka
znalazłem taką ramke: http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... 0&osCsid=1

pozdrawiam

Ramka to zwykły kawałek plastiku i pozostawia sporo do życzenia ale innej ramki nie ma.
Co do podłączenia to wszystko zależy od tego jaki rodzaj audio masz w aucie. Jeśli masz seryjny wzmacniacz to niestety jest trochę roboty bo albo kupujesz adapter omijający wzmacniacz,
http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... ts_id=4812
albo robisz rzeźbę z kablami z wtyczki (to rozwiązanie ma swoje mankamenty, + bo działa wzmak ale z głosników potrafią dochodzić czasem dziwne trzaski, a w skrajnych przypadkach nie można sterować głośnością),
albo położyć nowe kable.
Najmniej inwazyjne jest rozwiązanie nr 1 i to bym raczej polecił, no chyba że planujesz jakieś grubsze mody to wtedy nie pozostaje nic innego jak nowe kable.

Jeśli nie masz wzmaka to sprawa jest prosta, kupujesz uniwersalny kabelek,
http://www.bartex-caraudio.com.pl/produ ... ts_id=1580
wpinasz i gotowe
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Avatar użytkownika
dS
Moderator
 
Posty: 2954
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:30
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołomin

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez bamss » 27 sie 2014, o 23:24

Jak chcesz mam nowke sztuke z gwara kenwooda za 2200 nowa na allegro ponad 3ke kosztuje wiec jak cos to pisz
https://www.facebook.com/is250bams/?fref=ts Auto-Elektronika -naprawy komputerow airbag liczniki CarAudio-zabudowy w ofercie Vibie, DigitalDesigns,Alpine,Gms i wiele innych 662032092
Avatar użytkownika
bamss
Lex Driver
 
Posty: 441
Dołączył(a): 2 paź 2013, o 23:17
Model Lexusa: is250
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: jaworzno

Re: Stacja 2din do IS 200

Postprzez grucha2666 » 28 sie 2014, o 09:46

dS napisał(a):
grucha2666 napisał(a):Mam jeszcze takie pytanko: czy jak chcę podłączyć radio 2din to potrzebuje jakiś dodatkowych kostek (coś przerabiać) czy wystarczy odpiąć ori radio i podłączyć nowe? + ramka
znalazłem taką ramke: http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... 0&osCsid=1

pozdrawiam

Ramka to zwykły kawałek plastiku i pozostawia sporo do życzenia ale innej ramki nie ma.
Co do podłączenia to wszystko zależy od tego jaki rodzaj audio masz w aucie. Jeśli masz seryjny wzmacniacz to niestety jest trochę roboty bo albo kupujesz adapter omijający wzmacniacz,
http://www.bartex-caraudio.pl/product_i ... ts_id=4812
albo robisz rzeźbę z kablami z wtyczki (to rozwiązanie ma swoje mankamenty, + bo działa wzmak ale z głosników potrafią dochodzić czasem dziwne trzaski, a w skrajnych przypadkach nie można sterować głośnością),
albo położyć nowe kable.
Najmniej inwazyjne jest rozwiązanie nr 1 i to bym raczej polecił, no chyba że planujesz jakieś grubsze mody to wtedy nie pozostaje nic innego jak nowe kable.

Jeśli nie masz wzmaka to sprawa jest prosta, kupujesz uniwersalny kabelek,
http://www.bartex-caraudio.com.pl/produ ... ts_id=1580
wpinasz i gotowe


no ja mam radio bez wzmacniacza (który powinien być w schowku- prawda?) poliftowe, z pokrętłem głośności po lewej stronie a ustawień audio po prawej (od strony pasażera).
czyli wystarczy zwykły kabel?
grucha2666
Lex Driver
 
Posty: 444
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 22:53
Model Lexusa: IS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Car Audio, GPS, CB

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość