IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
ArtIS
Lex Maniak
Model Lexusa: IS 250 AWD

IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by ArtIS »

mateusz wrote:http://moto.gratka.pl/tresc/lexus-is-ii ... 92b95e74,1
Auto prywatne wystawione dla właściciela po znajomości przez komis. Obecny właściciel kupił go w ASO w Szczecinie jako używkę i nie jeździł nim dużo, przebieg w tym momencie to 133k. Serwisowany w ASO łącznie z malowaniem tylnego błotnika i zderzaka po lekkiej kolizji za kadencji poprzedniego posiadacza. I teraz pojawia się pytanie jak zapatrywać się na to autko poza tym że najlepiej pojechać, obejrzeć, ocenić i czy jest możliwość sprawdzenia historii w ASO z innego miasta osobiście lub telefonicznie? Właściciel zgadza się na sprawdzenie wszystkiego w serwisie Lexa bez problemów, może podać dane telefonicznie. Może ktoś coś wie na temat tego egzemplarza?
Na zdjęciach wygląda ładnie. Skoro facet się zgadza na wszystko to możesz podjechać i zobaczyć co jest warty. Dobrze gdyby miał książkę serwisowa skoro jest z Polski :)
qebek
Nowy lex user
Model Lexusa: is250/350

Re: IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by qebek »

Witajcie. Jestem nowy na forum , dotychczas jeżdżę AR 159. Samochód rewelacyjny... ale z beznadziejnymi silnikami benzynowymi. Obecnie ujeżdżam od 2,5 roku klekota. A że w marce brak godziwego bnzynowego następcy, więc jako alternatywę poszukuję is250 w porywach do is350. Z doświadczenia wiem że na forach można dostać perełki, dlatego też pytanie do was forumowicze. Czy ktoś ma z was ''na zbyciu'' fajną 250/350?:)
darek31
Lex user
Model Lexusa: IS

Post by darek31 »

Ja szukałem 6 miesięcy więc życzę Ci powodzenia:)
qebek
Nowy lex user

Post by qebek »

Mało pocieszające... ale jeśli ktoś ma chęć pozbyć się swojego autka ewentualnie zna kogos kto chce sprzedać chętnie wysłucham oferty
Dawid0ss
Lex Master
Model Lexusa: Lexus GS450h mk3

Post by Dawid0ss »

Piękna sztuka

http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-is350 ... ybsYb.html

Kupując auto, które pochodzi z USA, co będzie stanowiło największy problem w późniejszej eksploatacji ? Ten egzemplarz już trochę pojeździł po Europie. Pzdr
qebek
Nowy lex user

Post by qebek »

300 tyś w is250 w automacie to dużo czy do zaakceptowania?
tomcio105
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by tomcio105 »

qebek wrote:300 tyś w is250 w automacie to dużo czy do zaakceptowania?
Lepsze rzeczywiste 300 k niż na liczniku 180, a rzeczywiście 380 więc do zaakceptowania.
ZiB
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by ZiB »

Ja po 3 miesiącach poszukiwań IS250 w automacie odpuściłem Lexa. Kupno ładnej sztuki w Polsce graniczy z cudem, większość jest ściemniana. Uwaga na http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-prest ... y8EUb.html auto jest popowodziowe! Sprawdziłem w ASO.
darek31
Lex user
Model Lexusa: IS

Post by darek31 »

Mi się udało kupić IS 250 po 6 miesiącach poszukiwań. Faktycznie było ciężko... Spalanie na poziomie 8-10l schowajcie w bajki. Ja na razie przeleciałem 2tys km i udało mi się zejść z 14l do 11,8l/100km :D. Komfort rewelacyjny. Kumpel posiadający E60 z pompowanymi fotelami uważa, że lex jest bardziej komfortowy.
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Panowie a może chcecie kupić auto za 1/3 ceny bez przebiegu , bezwypadkowe którym jeździła babcia albo lekarz :biggrin2:
Ciekawe bo jak pomagałem sprzedać koledze is250awd w super stanie praktycznie od nowości w u jednego właściciela to nie było chętnych ... już nie wspomnę o filozofiach dotyczących auta z USA...
darek31 wrote:Spalanie na poziomie 8-10l schowajcie w bajki
W sumie nie rozumiem czemu mamy to schować ???

Ale chyba wszędzie jest tak samo bo brat teraz sprzedaje auto o wiele bardziej niszowe i narażone na moto wariacje niż lexus i wydawałoby się że 95% ofert na alledrogo to śmiecie a i tak ma problem bo największy zong jego samochodu to jest tylny błotnik do naprawy razem ze społlerem... jest to nie do przeskoczenia w psychice kupujących.
Post Reply

Return to “Lexus IS”