temperatura silnika

ksw
Lex user
Model Lexusa: is200

temperatura silnika

Post by ksw »

Witam, czy to normalne ze wskazowka temperatury silnika, w trasie pokazuje 2 kreski ponizej poziomu a w miescie 1 kreske ponizej poziomu? Jak to u was jest na nagrzanym silniku
DawGad
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII

Re: temperatura silnika

Post by DawGad »

u mnie tak jest.
Image
Litwin
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by Litwin »

Jeszcze 2 dni temu miałem wszystko pięknie, strzałka była zawsze równo po środku, a teraz mam tak, jak na foto. I auto dość długo się grzeje.
Kupie dzisiaj nowy termostat i jutro go zamienie. Zobacze, czy to rozwiąże problem.

Foto: http://i.imgur.com/HhZu55V.jpg
jordi007
Lex Driver
Model Lexusa: Gs 450h

Post by jordi007 »

mi sie nagrzewa po jakis 3-4 km i jest z minimalnie pod srodkowa kreska niewazne miasto czy trasa wsumie tak jak u ciebie. Moze sie myle ale sprawdz sobie ładowanie bo masz małe. U mnie tak samo było i nie doładowywał mi powinna byc rowno z wieksza kreska. dodaj gazu jak sie minimalnie podniesie to podciagnij pasek lub alternator
baniaq
Lex Maniak

Post by baniaq »

ksw wrote:Witam, czy to normalne ze wskazowka temperatury silnika, w trasie pokazuje 2 kreski ponizej poziomu a w miescie 1 kreske ponizej poziomu? Jak to u was jest na nagrzanym silniku
Miałem tak samo w zeszłym roku - wymieniłem termostat (na ori z ASO) i teraz niezależnie od warunków jest prawie idealnie na środku.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
Litwin
Lex user

Post by Litwin »

Tam foto jest nie od mego auta, ale mam tak samo tą strzałkę, jak na foto. A wcześniej była zawsze równiutko po środku.
blue
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200 Sport

Post by blue »

Strzałka strzałką ale co pokazuje się po podpięciu pod ODB? Według mnie wskazówka pokazuje OK. U mnie przy takim wskazaniu jest ok. 90 stopni.
Litwin
Lex user

Post by Litwin »

OBD pokazuje 82-88 stopni. Jak oziębi się auto, spróbuje zaprowadzić i potrzymać termostat, patrzec czy odrazu staje gorący, czy nie.
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Wszystko wskazuje na problemy z termostatem. Szczególnie, że w trasie jest jeszcze niżej.
Litwin
Lex user

Post by Litwin »

Przed chwilą wymieniłem termostat. Problem został. Auto nie nagrzewa się tak, jak raniej, jadąc po trasie temperatura spada. Trąba wielkiego obiegu ciut ciut ciepła, ale nie gorąca, jak ma być. Tak wychodzi, że auto nie nagrzewa się na małym obiego, ale i oziębia się na nim... Wentylatory nie włanczają się nawet trzymając wysokie obroty stojąc na miejscu. Kto ma jakie pomysły?
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”