temperatura silnika
- ksw
- Lex user
- Model Lexusa: is200
temperatura silnika
Witam, czy to normalne ze wskazowka temperatury silnika, w trasie pokazuje 2 kreski ponizej poziomu a w miescie 1 kreske ponizej poziomu? Jak to u was jest na nagrzanym silniku
- DawGad
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
- Litwin
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: temperatura silnika
Jeszcze 2 dni temu miałem wszystko pięknie, strzałka była zawsze równo po środku, a teraz mam tak, jak na foto. I auto dość długo się grzeje.
Kupie dzisiaj nowy termostat i jutro go zamienie. Zobacze, czy to rozwiąże problem.
Foto: http://i.imgur.com/HhZu55V.jpg
Kupie dzisiaj nowy termostat i jutro go zamienie. Zobacze, czy to rozwiąże problem.
Foto: http://i.imgur.com/HhZu55V.jpg
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
mi sie nagrzewa po jakis 3-4 km i jest z minimalnie pod srodkowa kreska niewazne miasto czy trasa wsumie tak jak u ciebie. Moze sie myle ale sprawdz sobie ładowanie bo masz małe. U mnie tak samo było i nie doładowywał mi powinna byc rowno z wieksza kreska. dodaj gazu jak sie minimalnie podniesie to podciagnij pasek lub alternator
- baniaq
- Lex Maniak
Miałem tak samo w zeszłym roku - wymieniłem termostat (na ori z ASO) i teraz niezależnie od warunków jest prawie idealnie na środku.ksw wrote:Witam, czy to normalne ze wskazowka temperatury silnika, w trasie pokazuje 2 kreski ponizej poziomu a w miescie 1 kreske ponizej poziomu? Jak to u was jest na nagrzanym silniku
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- Litwin
- Lex user
Tam foto jest nie od mego auta, ale mam tak samo tą strzałkę, jak na foto. A wcześniej była zawsze równiutko po środku.
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Strzałka strzałką ale co pokazuje się po podpięciu pod ODB? Według mnie wskazówka pokazuje OK. U mnie przy takim wskazaniu jest ok. 90 stopni.
- Litwin
- Lex user
OBD pokazuje 82-88 stopni. Jak oziębi się auto, spróbuje zaprowadzić i potrzymać termostat, patrzec czy odrazu staje gorący, czy nie.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Wszystko wskazuje na problemy z termostatem. Szczególnie, że w trasie jest jeszcze niżej.
- Litwin
- Lex user
Przed chwilą wymieniłem termostat. Problem został. Auto nie nagrzewa się tak, jak raniej, jadąc po trasie temperatura spada. Trąba wielkiego obiegu ciut ciut ciepła, ale nie gorąca, jak ma być. Tak wychodzi, że auto nie nagrzewa się na małym obiego, ale i oziębia się na nim... Wentylatory nie włanczają się nawet trzymając wysokie obroty stojąc na miejscu. Kto ma jakie pomysły?