(ls400) mk1 szarpanie gdy przelonczam na drive
-
- Lex user
- Model Lexusa: ls400 mk1
(ls400) mk1 szarpanie gdy przelonczam na drive
Ostatnio zaczęło mi szarpać skrzynią gdy przechodzę z p na d. Czy wystarczy wymienić olej czy również jakieś poduszki czy coś więcej?
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
Re: (ls400) mk1 szarpanie gdy przelonczam na drive
Poduszka dyfra do wymiany na 99% , trzeba sprawdzić także łączmiki elastyczne wału ze skrzynią i dyfrem wymiana tych elementów może rozwiazać problem pod warunkiem że sama skrzynia jest ok
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
ahmed34 wrote:(ls400) mk1 szarpanie gdy 'przelonczam" na drive

-
- Lex user
- Model Lexusa: ls400
Tez mam taki objaw...
Jaki jest koszt wymiany tego elementu i czy jest to trudna operacja?
Czy przy okazji wypada wymienić olej ?
Jaki jest koszt wymiany tego elementu i czy jest to trudna operacja?
Czy przy okazji wypada wymienić olej ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
tuleja mostu składa sie z dwóch części jedną dostaniemy choćby na allegro; http://allegro.pl/tuleja-tylnego-mostu- ... 89527.html
a drugą niestety w ASO kiedyś dzwoniłem nawet w tej sprawie i koszt z tego co pamiętam był około 250 zł a czas oczekiwania około 1 mc , łączniki elastyczne wału sa do dostania choćby z katalogu febest cen niestety nie znam. Olej w skrzyni wymieniamy co 70 tys i nie lejemy nic innego tylko Ravenol zgodnie z zaleceniem producenta, jest to olej który został stworzony na potrzeby AISIN czyli producenta skrzyń automatycznych:)
a drugą niestety w ASO kiedyś dzwoniłem nawet w tej sprawie i koszt z tego co pamiętam był około 250 zł a czas oczekiwania około 1 mc , łączniki elastyczne wału sa do dostania choćby z katalogu febest cen niestety nie znam. Olej w skrzyni wymieniamy co 70 tys i nie lejemy nic innego tylko Ravenol zgodnie z zaleceniem producenta, jest to olej który został stworzony na potrzeby AISIN czyli producenta skrzyń automatycznych:)