LS mkI (UCF10) - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES 350 '07
Re: LS mkI (UCF10) - Pytania o auto z ogloszenia
Też go chciałem, sporo gadałem ze sprzedającym, ale zrezygnowałem gdy mi powiedział, że nie ma faktur, rachunków itd. Sama książka serwisowa mi nie wystarczy, muszę mieć wgląd w pełną historię serwisową. Odpuściłem i szukam dalej, koniecznie z jasną tapicerką. Ciemna wygląda fatalnie.
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Możliwe że będę mieć coś takiego ale się wacham bo nie psprzeda za psi dzyndzel. Swoją drogą ile jest wart taki LS 99 nie szrot? Wiem że tyle ile jest ktoś w stanie zapłacić ale ile w stanie ktoś może zapłacić? 

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400
Nie zdziwilo cie ze wedlug książki auto robilo do 2013 roku po jakies 10tys km rocznie a przez ostatnie 3 lata odkad sie skonczyly wpisy zrobilo 4tys km? 18 letnie podwozie nawet z talim przebiegiem tak nie wyglada. Umyte i pomalowane sprayem( np wahacz i tlumnik)Krystof wrote:Macie linki by sobie pooglądać jak auto wygląda![]()
http://pokazywarka.pl/1m024w/#zdjecie17212510
http://pokazywarka.pl/e4ucc3/#zdjecie17212541
napiszcie czy wam się podoba ?
-
- Lex user
jestem mocno zainteresowany, prosimy o konkretymichalllw wrote:Możliwe że będę mieć coś takiego ale się wacham bo nie psprzeda za psi dzyndzel. Swoją drogą ile jest wart taki LS 99 nie szrot? Wiem że tyle ile jest ktoś w stanie zapłacić ale ile w stanie ktoś może zapłacić?

-
- Lex user
- Model Lexusa: obama LS400 i LS430
Nie zdziwiło mnie bo wcześniej oglądałem LS y 400 które mają najechane 70 - 200 tyś zaczynając od tego z giełdy klasyków za 68 tyś. przebieg w konkretnym modelu można ustalić po zużyciu pewnych elementów nadwozia tzw. detale, podobnie wewnątrz, samochód był sprawdzany kilka dobrych godzin w tyocie w opolu, zaczynając od geometrii po komputer i też było wielkie zdziwienie mechaników buzie były otwarte i to szeroko bo stan był idealny elementy gumowe zawieszenia, połączenia śrub które ogóle nie miały korozji i końcówki tego zdjęcia nie pokażą, stan został zweryfikowany, część elementów w zawieszeniu jest nowe ale tak się serwisuje auta w Szwajcarii u nas jest mentalność inna kupujemy używki z allegro
, albo jeździmy aż nie zacznie coś stukać lub słuchać, wiec co tu porównywać ?
auto stało 2 lata dlatego ma tak mało najechane, a w Szwajcarii nie kręci się aut to już robi się w Polsce
, na belce jest informacja z następnym przeglądem 155 a takowego nie było wiec masz odpowiedz co do przebiegu auta
. Po za tym ile szwajcar mogł przejechć przez 3 lata ten sam własciciel skoro w cześnij nim śmigał po 10 tyś rocznie
zrobił nim 300 tyś
w 3 lata wątpię...., i penie wymienił siedzenia i wszystko inne
które wogóle nie są wypierdzine
. co do rachunków to kto je zbiera ja tez zrobiłem przegląd w Toyota i rachunek poszedł do śmieci
nikt tego nie zbiera
.
Ogólnie auto było rzadko użytkowane widać to bo np. popielniczki ani razu ni były używane z przodu chromy nie mają zarysowania ani jednego nie mówiąc już o tyle.
Nie chcę też byście mnie odebrali źle że zapieram się rękami i nogami i bronie swojego na chwilę obecną poprostu auto testuję
i co do użytkowania jego ciężko wydac opinię czy jest niezawodne co do obecnej jazdy to auto płynie porostu. jak przyjdzie więcej słońca zrobię wam kilka zdjęć wewnątrz i z zewnątrz 

auto stało 2 lata dlatego ma tak mało najechane, a w Szwajcarii nie kręci się aut to już robi się w Polsce

Ogólnie auto było rzadko użytkowane widać to bo np. popielniczki ani razu ni były używane z przodu chromy nie mają zarysowania ani jednego nie mówiąc już o tyle.
Nie chcę też byście mnie odebrali źle że zapieram się rękami i nogami i bronie swojego na chwilę obecną poprostu auto testuję

-
- Lex user
nie no, raczej zbierają ludzie, a już szwajcar to w ogole powinien miecKrystof wrote:co do rachunków to kto je zbiera ja tez zrobiłem przegląd w Toyota i rachunek poszedł do śmiecinikt tego nie zbiera
.
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400
Każdy, kto kupuje klasyka i sprawdza go w ASO, zostawi takowy papier
Swoja drogą,ciekawe ile taka wielogodzinna impreza w ASO kosztuje

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: szukam LS400
Krystof, napisz proszę ile zapłaciłeś za przegląd w ASO i co w nim było.
Auto z tego co widziałem do ASO "dojechało" na lawecie? Miałeś okazję się przejechać? Jak to wygląda? Jestem z Wrocławia, mój mechanik niestety nie chce oglądać aut po Polsce
, więc ASO to chyba jedyna sensowna opcja.
Obserwuję ogłoszenia tej firmy od dłuższego czasu - czy ten sprzedawca jest konkretny/wiarygodny? Ceny mają wysokie, ale wolę dać więcej niż potem w kółko naprawiać.
Podobał mi się ten najtańszy LEX, biały,za 13 000pln, ale dziś widzę, że zdjęty z allegro.Oglądałeś go może?
Pozdrawiam.
Auto z tego co widziałem do ASO "dojechało" na lawecie? Miałeś okazję się przejechać? Jak to wygląda? Jestem z Wrocławia, mój mechanik niestety nie chce oglądać aut po Polsce

Obserwuję ogłoszenia tej firmy od dłuższego czasu - czy ten sprzedawca jest konkretny/wiarygodny? Ceny mają wysokie, ale wolę dać więcej niż potem w kółko naprawiać.
Podobał mi się ten najtańszy LEX, biały,za 13 000pln, ale dziś widzę, że zdjęty z allegro.Oglądałeś go może?
Pozdrawiam.
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
A ja się mocno wahamKaloteck wrote:jestem mocno zainteresowany, prosimy o konkretymichalllw wrote:Możliwe że będę mieć coś takiego ale się wacham bo nie psprzeda za psi dzyndzel. Swoją drogą ile jest wart taki LS 99 nie szrot? Wiem że tyle ile jest ktoś w stanie zapłacić ale ile w stanie ktoś może zapłacić?

Link do fotek: https://photos.google.com/share/AF1QipP ... szX1dySXJn
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
-
- Lex user
- Model Lexusa: obama LS400 i LS430
Każdy ma swoje teorie do serwisowania i historii auta. Moim zdaniem historia to informacja co i kiedy zostało zrobione to jest najistotniejsza rzecz, dla mnie rachunek jest zbędny i nie mam zamiaru ich zbierać, oczywiście wyniki techniczne to podstawa zawsze świstek ci dają z parametrami badanymi. rachunek nam nie powie co tam siedzi wiec uważam to za zbędne
taka jest moja teoria
Auto nie było zarejestrowane i żaden lexus nie jest tam zarejestrowany, ale można się przejechać myślę że dla chcących nie stanowi to problemu, auto jechało na lawecie bo nie było dopuszczone prawnie do ruchu (zarejestrowane). i znowu powtórzę się jak przedtem teraz już testuję jak pisałem Lexsa. co do ceny i sprawdzenia w ASO w opolu ceny są naprawdę Bardzo dobre u mnie w Lubinie biorą za geometrie x 4 tyle w porownaniu do opola. Możecie zadzwonić i się zorientować jakie są ceny ale ja bylem zaskoczony poziomem cenowym
jest on bagatelnie niższy niż w zagłębiu miedziowym
fajne również mają pakiety sprawdzania auta i nie wychodzi to drogo a obsługa jest naprawdę dobra!

Auto nie było zarejestrowane i żaden lexus nie jest tam zarejestrowany, ale można się przejechać myślę że dla chcących nie stanowi to problemu, auto jechało na lawecie bo nie było dopuszczone prawnie do ruchu (zarejestrowane). i znowu powtórzę się jak przedtem teraz już testuję jak pisałem Lexsa. co do ceny i sprawdzenia w ASO w opolu ceny są naprawdę Bardzo dobre u mnie w Lubinie biorą za geometrie x 4 tyle w porownaniu do opola. Możecie zadzwonić i się zorientować jakie są ceny ale ja bylem zaskoczony poziomem cenowym