[Is200] Woda w bagażniku i pod podłoga pasażera
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
- wswietyy
- Lex user
- Model Lexusa: IS-F
Re: woda w bagażniku i pod podłoga pasażera
Ja też miałem taki problem (woda w bagażniku), auto dostało lekki strzał w tył, nie było wiele robione, bo nawet zderzak był cały, ale trzeba było prysąć tylne narożniki, i po 5 latach zaczęła zbierać się woda w bagażniku, okazało się że po tylu latach w związku z pracą budy na naszych drogach zaczęła pękać farba tam gdzie została pomalowana masa uszczelniająca na łączeniu blach na tyle, pod klapą bagażnika i za lampami i tymi mikro szczelinami sączyła się właśnie woda, uszczelniłem to szybko masą uszczelniającą i mam spokój. Co do wody w kabinie to też miałem taki przypadek w toyocie u żony, po wymianie szyby, po paru latach zaczęła zbierać się woda po stronie kierowcy i pasażera, okazało się że szyba się odkleiła i woda ciekła po stronie kierowcy w połowie wysokości szyby, klej do szyb i już nie cieknie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is200
Re: woda w bagażniku i pod podłoga pasażera
trzeba rozkrecic wnetrze i lac woda.

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
- V-TEC
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Re: [Is200] Woda w bagażniku i pod podłoga pasażera
Podepnę się pod wątek żeby nie śmiecić.
Czy w Waszych IS 200 podłoga bagażnika jest uszczelniona takim jasno żółtym kitem w tylu silikonu? Oglądałem fajną sztukę sprawdzoną, bezwypadkową, tylko dziwnie wygląda taka silikonopodobna rzecz jakby nakładana paluchem. Nie pasuje mi to do Lexusa.
Czy w Waszych IS 200 podłoga bagażnika jest uszczelniona takim jasno żółtym kitem w tylu silikonu? Oglądałem fajną sztukę sprawdzoną, bezwypadkową, tylko dziwnie wygląda taka silikonopodobna rzecz jakby nakładana paluchem. Nie pasuje mi to do Lexusa.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 Sportcross
Tak ma byc. To fabryczne zabezpieczenie spawowV-TEC wrote:Podepnę się pod wątek żeby nie śmiecić.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
U mnie woda leciała do bagażnika w dwóch miejscach
1. Po wsadzeniu kumpla do bagażnika wyszło że leci klapą w miejscu gdzie jest przykręcona tablica i przez to miałem mokrą wykładzinę bagara.
2. Z prawej strony przez spinkę mocującą zderzak (woda zbierała się we wnęce bagażnika, chodzi mi o wnękę tak jak jest podnośnik tyle że z drugiej strony)
1. Po wsadzeniu kumpla do bagażnika wyszło że leci klapą w miejscu gdzie jest przykręcona tablica i przez to miałem mokrą wykładzinę bagara.
2. Z prawej strony przez spinkę mocującą zderzak (woda zbierała się we wnęce bagażnika, chodzi mi o wnękę tak jak jest podnośnik tyle że z drugiej strony)