IS200/300 Poliuretany??
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
Re: IS200/300 Poliuretany??
@endrju1: zazdro...
Sugerowałem, że może zmienili materiał, ale nie odnieśli się do tego. Generalnie teraz, tak jak widzicie po zdjęciach, tuleje są wyszlifowane "na bieżni", nawet nie wiem jak i czym, ale na tokarkę to nie wygląda, do tego opitolone na końcu (swoją drogą mega nierówno) i pracują jak chcą.
Aktualnie zamawiam zestaw regulowanych super pro na przód. Finansowo boli bardzo, ale chcę mieć pewność, że to działa dobrze, a tym tulejom z GT4 nie ufam.
Kolega ma inną polską firmę u siebie i ostatnio przy kontroli zauważył, że jedna z tulejek wysunęła się z gniazda. Po kopnięciu w wahacz wróciła na swoje miejsce.
Sugerowałem, że może zmienili materiał, ale nie odnieśli się do tego. Generalnie teraz, tak jak widzicie po zdjęciach, tuleje są wyszlifowane "na bieżni", nawet nie wiem jak i czym, ale na tokarkę to nie wygląda, do tego opitolone na końcu (swoją drogą mega nierówno) i pracują jak chcą.
Aktualnie zamawiam zestaw regulowanych super pro na przód. Finansowo boli bardzo, ale chcę mieć pewność, że to działa dobrze, a tym tulejom z GT4 nie ufam.
Kolega ma inną polską firmę u siebie i ostatnio przy kontroli zauważył, że jedna z tulejek wysunęła się z gniazda. Po kopnięciu w wahacz wróciła na swoje miejsce.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Nie mów, że chodzi o tuleje z Olkusza bo w pt mam wymianę właśnie na nie.baniaq wrote:@endrju1: zazdro...
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
Nie, to nie olkusz.
Olkusz robi cały zestaw do ISa?
Olkusz robi cały zestaw do ISa?
Sprzedam graty do IS200/300:
- gmiter
- Lex Master
Niestety nie - posiadają tylko właśnie te w dolny wahacz na przód, w wahacz górny oraz do stabilizatora przedniego.
- DanLexus
- Lex Driver
- Model Lexusa: SC300
Mam w kiepskim stanie dwie tuleje w moim
- te z drugiego zdjęcia oznaczone numerem 2 (nie wiem jak fachowo się je nazywa). http://allegro.pl/tuleje-wahacza-przedn ... 01#thumb/2
Czy warto kupować od tego allegrowicza, ktoś próbował? Jeśli nie warto to co najlepiej kupić (nie mówcie mi o oryginalnych z serwisu)

Czy warto kupować od tego allegrowicza, ktoś próbował? Jeśli nie warto to co najlepiej kupić (nie mówcie mi o oryginalnych z serwisu)
Supras are just a hatchback SC300
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Poliuretan jest spoko, długo powinien wytrzymać ale lubi skrzypieć więc pewnie będzie trzeba co jakiś czas podjechać do mechanika na smarowanie. Ja bym zaryzykował bo inaczej..... tylko serwisDanLexus wrote:Mam w kiepskim stanie dwie tuleje w moim- te z drugiego zdjęcia oznaczone numerem 2 (nie wiem jak fachowo się je nazywa). http://allegro.pl/tuleje-wahacza-przedn ... 01#thumb/2

https://www.facebook.com/MMniceCARS/
- gmiter
- Lex Master
Czy mieliscie problem z wymianą tulei w bananach? Mechanik męczył się dwie godziny i nie mógł wyciągnąć wahacza dolnego przód. Twierdzi że śruba elegancko poszła ale nie da sie tego ruszyć - jakby było przyspawane do podłużnicy...
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Z wyciągnięciem nie miałem najmniejszego problemu, za to trochę o męczyłem się z przykręceniem (zwłaszcza 2 śrub do wahacza poprzecznego). Jak dobrze rozumiem to co napisałeś, mechanik demontuje ten wahacz (banan) razem z poprzecznym, ja poprzecznego nie ruszałem.
- DanLexus
- Lex Driver
- Model Lexusa: SC300
[quote="michalllw]Poliuretan jest spoko, długo powinien wytrzymać ale lubi skrzypieć więc pewnie będzie trzeba co jakiś czas podjechać do mechanika na smarowanie. Ja bym zaryzykował bo inaczej..... tylko serwis
[/quote]
Z tego co kojarzę jeździłeś chwilę na zregenerowanym zawiasie. Jak wrażenia?

Z tego co kojarzę jeździłeś chwilę na zregenerowanym zawiasie. Jak wrażenia?
Supras are just a hatchback SC300
- michalllw
- Lex Master
- Model Lexusa: IS-F
Z tego co kojarzę jeździłeś chwilę na zregenerowanym zawiasie. Jak wrażenia?[/quote][/quote][/quote][/quote]DanLexus wrote:[quote="michalllw]Poliuretan jest spoko, długo powinien wytrzymać ale lubi skrzypieć więc pewnie będzie trzeba co jakiś czas podjechać do mechanika na smarowanie. Ja bym zaryzykował bo inaczej..... tylko serwis
Dla zwykłego śmiertelnika myślę że będzie

Ogólnie to polecam taki zabieg

https://www.facebook.com/MMniceCARS/