Witam
Jak w temacie, nie wiem czy na pewno po tym czy zbieg okoliczności ale po myciu samochodu przestało mi działać sterowanie szybami wszystkimi oprócz szyby przy kierowcy. Wszystkie inne nie reagują - zarówno z poziomu sterowania kierowcy jak i na przyciskach pasażerów - zero reakcji - moje pytanie co z tym zrobić? - da się to odblokować jakoś, być może padł jakiś bezpiecznik czy może coś innego?
Pozdrawiam
[GS 430 MK3] Przestało działać szyby poza szybą kierowcy
- superkb
- Lex user
- Model Lexusa: GS 430
-
- Lex user
- Model Lexusa: lexus gs 430
Re: [GS 430 MK3] Przestało działać szyby poza szybą kierowcy
Zobacz czy migają na tych pstryczkach kropki od sterowania szybamiw ciemności najlepiej, jezeli tak to musisz skalibrować czyli opuszczasz do samego dołu trzymasz pare sekund i do góry tez kilka sekund zacznij od tych co działają tylo musza migać te podswietlenie 

- superkb
- Lex user
to znam i wiem o tej kalibracji ale jak mowie szyby w ogole nie reagują na przyciski i też nic się nie świeci ani miga:)
-
- Lex user
Musisz sprawdzić bezpieczniki ,wczesniej spróbuj jeszcze aku wyłaczyć moze coś da
- superkb
- Lex user
sprawdze bezpieczniki i dam znac. Wypiecie aku zobacze pozniej bo u mnie to czesto konczyło sie rozkalibrowaniem auta. A wiesz moze akurat gdzie beda od tego bezpieczniki? bo nie mam przy sobie instrukcji
-
- Lex user
Daj znać jak Ci poszło.. szczerze to nigdy nie zagladałem do bezpieczników ale napewno pod kierownica bedą albo u pasazera z boku.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
zacząłbym od sprawdzenia czy czasem nie zablokowałeś szyb przyciskiem na panelu sterowania.superkb wrote:Witam
Jak w temacie, nie wiem czy na pewno po tym czy zbieg okoliczności ale po myciu samochodu przestało mi działać sterowanie szybami wszystkimi oprócz szyby przy kierowcy. Wszystkie inne nie reagują - zarówno z poziomu sterowania kierowcy jak i na przyciskach pasażerów - zero reakcji - moje pytanie co z tym zrobić? - da się to odblokować jakoś, być może padł jakiś bezpiecznik czy może coś innego?
Pozdrawiam
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.