IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
piotrek_camry
Lex user
Model Lexusa: Camry x2

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by piotrek_camry »

Skorpion wrote:
Dziadek, nie strasz chłopaka :biggrin2:
Ostrzegam żeby później płaczu nie było :biggrin2:

michalllw wrote: Lex jest oki, jeździ, skręca, hamuje i wszystko w nim działa. Co do instalacji gazowej to się nie znam ale wiem że działa dobrze, została założona jakieś 3 lata temu więc zawory jeszcze nie dostały mocno po dupie :biggrin2:
Czas nie jest wyznacznikiem ewentualnego wypalenia zaworów tylko przebieg :biggrin2:
sztefan
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by sztefan »

Witam Wszystkich!
Sanio pytał o tą ofertę:
https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... yJEC5.html -cena kosmiczna i do opłat. Sprzedający zapytany o to co powie o tym samochodzie odpowiedzial że nic nie wiadomo oprócz tego że jest od handlarza, rejestracja na nim była Włoska. Po oględzinach maska krzywo przykręcona, lakier nieoryginalny kameleon, progi robione, wgniotka przy prawym tylnym nadkolu, lewy kierunkowskaz boczny zalany "mleczną substancją", szyba czołowa wymieniana, duże szpary na lampach tylnych względem blacharki, grill poplamiony sprayem w kolorze nadwozia, drzwi kierowcy "zwisaly" i nie dało się ich domknąć na ryglu nowe śruby. Środek ładny i czysty - dalej nie oglądałem bo sprzedający miał wiecie co - jak się trafi jeleń to sprzedam.
Także pozostaje szukać dalej - jeżeli ktoś będzie wiedział coś o jakimś w miarę możliwym stanie is 200 z czarnym środkiem " pół skóra lub skóra" w miarę możliwości z szyberdachem to proszę o info
Pozdrawiam
Mat.
Lex user
Model Lexusa: był LS 430 jest RX400h

Post by Mat. »

http://allegro.pl/lexus-is200-i6700576348.html

Oglądałem ten egzemplarz i cena jest adekwatna do stanu, lub wręcz zawyżona. Samochód nie pali na wszystkie cylindry, więc prawdopodobnie regulacja zaworów na już plus kontrolka trc off. Samochód oglądałem przejazdem, więc nie miałem możliwości sprawdzenia błędów. Pomimo tego, że silnik był ciepły po odpaleniu łapie ponad 2 tyś. obrotów. Z zewnątrz drzwi posiadają mocne wgniotki parkingowe. Wymieniane drzwi z prawej strony, niedopasowane. Tylne mają za małe szczeliny i opadają po otwarciu, a przednie z kolei odstają. Na krawędzi przedniej szyby, progu, przednim i tylnym błotniku pojawia się korozja. Do zwykłych lamp założone jakieś ksenony, jeden nie działał. Samochodem nie jeździłem, bo wygląd mnie zniechęcił na tyle, że nie chciałem marnować czasu sprzedającego. Opinię piszę żeby oszczędzić czasu szukającym okazji, to auto nie jest okazją. Na start wymaga porządnego serwisu mechanicznego i w zasadzie blacharskiego też, żeby za dwa lata rdza nie zjadła go do reszty. Jak ktoś lubi dłubać przy samochodach lub koniecznie chce jak najtańsze auto ze znaczkiem :LEXUS: to może ryzykować :)

Pozdrawiam
tomek808
Lex user
Model Lexusa: gs 430 mk3

Post by tomek808 »

witam ,dostałem fotki z francji z is200 stoi w komisie za 2500e .przebieg 150k czarny uszkodzone tylne koło .jak ktoś chce namiary to na pw ..najlepiej z lubelskiego .nie mam w tym zadnego interesu ale jak ktoś chce dobry egzemplarz to ten na taki wyglada .taki plus z francji że nie ma rdzy i są małe przebiegi
Skorpion
Lex user
Model Lexusa: W trakcie poszukiwań

Post by Skorpion »

kuchniak
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Post by kuchniak »

Skorpion wrote:https://www.olx.pl/i2/oferta/lexus-is20 ... VAt1.html#
Ogladal ktos moze ten egzemplarz?
Nie oglądałem ale ciekawostka ;) jak poprosiłem gościa żeby mi podał datę pierwszej rejestracji, numer rejestracyjny i VIN to zapytał się "a po co Panu to ?!". Odpowiedziałem że mogę i chciałbym sprawdzić w CEPiK. Sprzedający bardzo się zdziwił, że coś takiego jest możliwe i do dnia dzisiejszego nie dostałem tych danych :laugh1:
Skorpion
Lex user
Model Lexusa: W trakcie poszukiwań

Post by Skorpion »

Dawno prosiles o te dane? Duzo sie dowiedziales o stanie auta?
W przebieg nie wierze. Rozmawialem z wlascicielem, to gral w otwarte karty. Na ile byl szczery...nie wiem. Tez czekam na vin
dadan
Lex user
Model Lexusa: szukam

Post by dadan »

tomek808 wrote:witam ,dostałem fotki z francji z is200 stoi w komisie za 2500e .przebieg 150k czarny uszkodzone tylne koło .jak ktoś chce namiary to na pw ..najlepiej z lubelskiego .nie mam w tym zadnego interesu ale jak ktoś chce dobry egzemplarz to ten na taki wyglada .taki plus z francji że nie ma rdzy i są małe przebiegi
Mówisz o tym?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

juz stoi pare dni
kuchniak
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Post by kuchniak »

Skorpion wrote:Dawno prosiles o te dane? Duzo sie dowiedziales o stanie auta?
W przebieg nie wierze. Rozmawialem z wlascicielem, to gral w otwarte karty. Na ile byl szczery...nie wiem. Tez czekam na vin
Kilka dni temu, już mnie nie interesuje, jadę po :LEXUS: do michalllw
Kafi5
Lex user
Model Lexusa: GS300 IS200 LS460 i jeszcze kilka :)

Post by Kafi5 »

http://serwis-wolskie.pl/
Post Reply

Return to “Lexus IS”