IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
Adamus7856
Nowy lex user
Model Lexusa: Poszukujący IS200/300 SportCross

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by Adamus7856 »

Tak się zastanawiam jak bardzo zagruzowany musi być ten manual że tyle stoi: http://allegro.pl/lexus-is300-manual-2j ... ml#thumb/2

Przeszukałem forum i nikt o nim nic nie pisze a sprzedaje się już od dobrego miesiąca jak nie dłużej - na pewno nikt o nim nic nie wie?

Z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się że:
- Ma progi do poprawienia
- Nie jest to oryginalny zderzak
- Na instalacji gazowej ma zrobione około 60tys km
VIN: JTHBD192820039301
Data pierwszej rejestracji: 11.04.2002
darek007
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by darek007 »

Vehicle characteristics
DESTINATION: USA: UNITED STATES OF AMERICA
BODY: SED: SEDAN
ENGINE: 2JZGE: 3000CC 24-VALVE DOHC EFI
TRANSMISSION: MTM: MANUAL TRANSMISSION
COLOR CODE: 1C0
TRIM CODE: LA20

Więc musisz poszukać po carfax.( Carfax.com)

Ponizej masz jeszcze kilk info ale muszisz chyba sie zalogować aby sprawdzić raport.
https://www.bezwypadkowy.net/forum/100- ... 2820039301
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

Jakieś 2 lata temu wisiał is300 manual na otomoto/allegro. Raczej to ten sam. Pamiętam że wtedy miał trochę rdzy i przód był kiepsko spasowany. Najlepiej jednak samemu ocenić. Od tego czasu auto mogło zmienić się na plus lub na minus.
Wszystko zależy czego oczekujesz, ideału nie ma się co spodziewać w tej cenie ale jeśli silnik pracuje poprawnie podobnie jak LPG i skrzynia, a ruda go nie zjada to można tą ofertę uznać za okazje
Supras are just a hatchback SC300
Skorpion
Lex user
Model Lexusa: W trakcie poszukiwań

Post by Skorpion »

Panowie czy ktos miql stycznosc z vinem JTHBD182710010338?
Adamus7856
Nowy lex user
Model Lexusa: Poszukujący IS200/300 SportCross

Post by Adamus7856 »

Troche poszperałem odnośnie tego manuala 2jz i:

W Polsce ten samochód miał 5 właścicieli więc nigdzie za długo nie postał.

Info po zalogowaniu na bezwypadkowy.net:

Chronologiczna lista zdarzeń, które mogą dotyczyć tego pojazdu
Data:
2001-10-16
Przebieg:
32 km
Opis:
Odczyt stanu licznika
Data:
2002-05-14
Przebieg:
8491 km
Opis:
Pojazd uszkodzony / zniszczony (SALVAGE) Możliwa strata całkowita (POSSIBLE TOTAL LOSS)
Data:
2002-05-28
Przebieg:
8493 km
Tytuł:
Pojazd uszkodzony / zniszczony (SALVAGE)
Uszkodzenia:
Wiele uszkodzeń
Opis:
Pojazd wystawiony na sprzedaż (AUKCJA - USA)
Data:
2002-11-01
Przebieg:
8493 km
Opis:
Rebuilt/rebuildable
Data:
2003-12-09
Opis:
Last seen at recycling facility

Czyli podsumowując miał dzwona po którym był wystawiony na aukcję ale domyślam się, że nikt go na niej nie kupił bo ostatnie info z USA jest "last seen at recycling facility"
W tym momencie musiał pojawić się Janusz który to odkupił, ściągnął do Polski, zrobił i sprzedał (domyślam się, że wtedy to się opłacało bo samochód jest w kraju od 2004 roku więc wtedy IS300 w manualu musiały być sporo warte i warte takiego zachodu)

Jutro będę dość blisko więc może zajrzę i zobaczę jak jest poskładany - jak coś to zdam relację
darek007
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by darek007 »

Mnie zastanawia dlaczego lusterka ma czarne....??? Jak bedziesz miał molziwosć to zapytaj :)
Skorpion
Lex user
Model Lexusa: W trakcie poszukiwań

Post by Skorpion »

Skad wiedza, ze sa czarne?
Dobra, zamotalem...
Kafi5
Lex user
Model Lexusa: GS300 IS200 LS460 i jeszcze kilka :)

Post by Kafi5 »

https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... yJeKT.html
Byłem oglądałem tego śmiecia. . .

Brak elementu bez kitu, zgnita podłoga, dziury w progach zakitowane i zafajdane na grubo baranem, nie trzyma linii, lampy tył nie pasują, klapa tył nie pasuje , maska zgnita i w glazurze cała, lapy przód do wymiany, rdza wokół szyby przedniej, prawy przedni błotnik zgnity, drzwi prawe przednie zgnite. ogólnie obraz nędzy i rozpaczy nazwałem go sobie zgnity ulep - wart góra 6k.
VIN tego JTDBS182700023550
http://serwis-wolskie.pl/
pietrow
Nowy lex user
Model Lexusa: nie mam :(

Post by pietrow »

Ja się wybrałem zobaczyć ten... https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... yJyHt.html

No i straciłem dzień i trochę "złotych". Generalnie samochód nie jest bardzo zły ale... O kilku rzeczach powiedział mi właściciel, wymieniona przednia szyba, spawany zderzak przód i rysa na drzwiach pasażera. Mieliśmy sprawdzić w ASO ale po samym sprawdzeniu na parkingu już podziękowaliśmy. Więc tak, świecą się wszystkie kontrolki, VSC, trakcja oraz Check Engine, na pytanie o co chodzi, dowiedzieliśmy się, że samochód ma LPG i przy LPG tak jest. A co do trakcji to jest uszkodzony czujnik w kole. Z przodu na błotniku szpachla która już pęka, ślady na każdej śrubie pasa przedniego, oba błotniki podobnie były odkręcane. Generalnie lakier na aucie ma 210 mikronów po za dachem który ma 90. Świadczyć to może o tym, że samochód był cały malowany ale... może to bród na lakierze? Nie wiem, ekspertem nie jestem ale szpachlę mogę znaleźć. Środek w miarę ok, ale nie działa licznik przebiegu więc pewnie korekta była. Jak dla mnie mocny pass ale właściciel sympatyczny, to tyle ode mnie.
Slawek
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by Slawek »

Witam. Byłem dziś z osobą która chciała kupić tego Lexusa http://allegro.pl/lexus-is300-manual-2j ... ml#thumb/2
Powiem tak sprzedawca oszukaniec mówił że malowany błotnik i zderzak. A lex cały malowany i albo rdzewieje albo złazi lakier. Walony przodem i tyłem wszystko źle spasowane przebieg kręcony. Samochód dziwnie stoi coś z zawieszeniem widać ze samochód długo stoi w garażu i czeka na klienta. Cena max 12 tyś zł jaką można zapłacić za niego i trzeba całego malować na już bo wszędzie rdza, dach błotniki przy tylnej szybie itp. nie polecam wycieczki...
Pozdrawiam
Post Reply

Return to “Lexus IS”