Wzmacniacz Lexus GS300 mk1
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300 MKI
Wzmacniacz Lexus GS300 mk1
Witam
Mógłbym prosić o zrobienie zdjęcia kostek i wzmacniacza w GS300 mk1.
Z góry dziękuję
Mógłbym prosić o zrobienie zdjęcia kostek i wzmacniacza w GS300 mk1.
Z góry dziękuję
- malasz
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300
Re: Wzmacniacz Lexus GS300 mk1
Witam. Podłączę się pod temat. Czy ktoś w ogóle dostał adapter (przejście) na ISO do normalnego radia do MK1 ? Ja kupiłem dedykowany do MK1 na allegro ale nie pasuje. Co robić... jak żyć ?????????
- Attachments
-
- lex.jpg (62.66 KiB) Viewed 6314 times
- malasz
- Lex user
A to adapter kupiony na allegro. Ni wiem czemu dedykują go do MK1 , bo niestety nie pasuje. I czy ktoś się orientuje czy są przy tym potrzebne jakieś nieziemskie modyfikacje czy może da się w domowych warunkach przerobić fabryczne kostki?
- Attachments
-
- lex1.jpg (55.46 KiB) Viewed 6312 times
- passat1978
- Lex Driver
- Model Lexusa: gs 300
pochyliłem się kilka razy nad tematem i w przypadku MKI nie znalazłem rozwiązania, za to aby uzyskać lepsze audio niż fabryczne to często koszt przekraczający wartość GS-a
Części do LEXUS GS 300 KMI
NR 790462651 Lub PW
NR 790462651 Lub PW
- malasz
- Lex user
Najbardziej interesuje mnie przejście z fabrycznych kostek na ISO. Jak nie ma takowego przejścia to miło byłoby znać znaczenie poszczególnych przewodów przy kostkach aby samemu wpiąć się.
- malasz
- Lex user
No cóż. Słabo się pochylałeśpassat1978 wrote:pochyliłem się kilka razy nad tematem i w przypadku MKI nie znalazłem rozwiązania, za to aby uzyskać lepsze audio niż fabryczne to często koszt przekraczający wartość GS-a

- malasz
- Lex user
... a więc po podpięciu pięcio-kanałowego wzmacniacza Alpine (150 zł na necie) jestem szczęśliwym słuchaczem swojej muzy w Lexie. Wszystko gra i buczy. Koniec tematu jeśli chodzi o audio 

- passat1978
- Lex Driver
- Model Lexusa: gs 300
to podeślij to rozwiązanie dla potomnych by mieli łatwiej, najlepiej z foto. pozdrawiammalasz wrote:... a więc po podpięciu pięcio-kanałowego wzmacniacza Alpine (150 zł na necie) jestem szczęśliwym słuchaczem swojej muzy w Lexie. Wszystko gra i buczy. Koniec tematu jeśli chodzi o audio
Części do LEXUS GS 300 KMI
NR 790462651 Lub PW
NR 790462651 Lub PW
- malasz
- Lex user
Raczej foto tu nic nie da, bo będzie ciężko dojrzeć co gdzie podpięte. Po prostu muszę rozpisać poszczególne kolory do czego służą. Powiem że długie wieczory spędziłem się nad rozkminieniem kabli no i z 5 bezpieczników poszło do kosza.
A więc kostki przy radiu są trzy: biała (głośniki), niebieska zasilanie , szara nas nie obchodzi bo to zmieniarka.
Zasilanie radia kostka niebieska: kabel szary to + czyli kabel od iso idzie czerwony , poniżej kabel niebiesko-żółty to pamięć radia czyli podłączamy żółty od iso, następny kabel który nas interesuje to czerwono-zielony , tam podłączamy kabel remote od iso czyli ten który odpali nam wzmacniacz. najszybszym sposobem podłączenia się do nich to nacięcie izolacji i wlutowanie się. I z kostką niebieską tyle.
A więc kostki przy radiu są trzy: biała (głośniki), niebieska zasilanie , szara nas nie obchodzi bo to zmieniarka.
Zasilanie radia kostka niebieska: kabel szary to + czyli kabel od iso idzie czerwony , poniżej kabel niebiesko-żółty to pamięć radia czyli podłączamy żółty od iso, następny kabel który nas interesuje to czerwono-zielony , tam podłączamy kabel remote od iso czyli ten który odpali nam wzmacniacz. najszybszym sposobem podłączenia się do nich to nacięcie izolacji i wlutowanie się. I z kostką niebieską tyle.
- malasz
- Lex user
Oto kostka niebieska
- Attachments
-
- niebieska.jpg (33.77 KiB) Viewed 6196 times