Witam od wczoraj jestem posiadaczem auta jak wyżej. Na podwórku stoi jeszcze IS 200 sedan. Czy to normalne że w 3-setce po uruchomieniu silnika załącza się obieg zamknięty na nawiewach, pomimo że był przełączony na otwarty w czasie jazdy i tak aż do wyłączenia silnika? W 200 nie miałem czegoś takiego. Może to jakiś czujnik np. smogu jak jest chyba w GS-ie?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
[IS300sc 2002] Obieg zamknięty
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200 był-->IS300SC jest:)
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Re: [IS300sc 2002] Obieg zamknięty
Jeśli temperatura jest ustawiona na low to normalne. Pokręć pokrętłem temperatury po włączeniu zapłonu i zobacz czy się zmienia.
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Też mam obieg zamknięty po uruchomieniu silnika zawsze, nie ważne co było wcześniej 

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200 był-->IS300SC jest:)
[IS300sc 2002] Obieg zamknięty
Faktycznie tak jest. Jak zwiększyłem temperaturę to włączył się obieg otwarty. Ale nie pojmuję w jakim celu jest to zrobione w taki sposób.XYZ wrote:Jeśli temperatura jest ustawiona na low to normalne. Pokręć pokrętłem temperatury po włączeniu zapłonu i zobacz czy się zmienia.
Dzięki:-)
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
- rafael
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 SC
Hmmm .... u mnie faktycznie uruchamia się z obiegiem zamkniętym ale tylko wtedy kiedy temp na zewnątrz jest wyższa niż ta w środku auta. Nawet w trasie jeśli skręcę temp na minimum to jeśli na zewnątrz jest wyższa to włączy się z automatu obieg zamknięty. Sądzę, że komp po protu porównuje te temperatury i dobiera rodzaj obiegu.gmiter wrote:Też mam obieg zamknięty po uruchomieniu silnika zawsze, nie ważne co było wcześniej