Program diagnostyczny Toyota Techstream

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez margolll » 21 lis 2017, o 13:54

Miłosz napisał(a):Niestety forum nie ma szyfrowania linków wiec publicznie nikt nie bedzie wrzucał. Od siebie dodam że powinno smigac, kwestia instalacji prawidłowej. Do x64 mam specjalny autokonfigurator.


Mam Win 7 x64 i za chiny nie umiem odpalic Techstreama na nim. Program zainstalowany ale nie moze polaczyc z VIM. Sterownika od kabla sie nie da zainstalowac. Jakas rada na to jest?
Avatar użytkownika
margolll
Lex user
 
Posty: 42
Dołączył(a): 15 maja 2015, o 17:28
Model Lexusa: IS300 Sport
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez szyfkrzysiek » 8 gru 2017, o 00:29

Napisz na priv to wyślę Ci sterowniki
szyfkrzysiek
Nowy lex user
 
Posty: 17
Dołączył(a): 31 sie 2013, o 10:23
Model Lexusa: gs 430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: białystok

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez Pawcio1979 » 5 mar 2018, o 19:43

Witam.
Odkopię trochę temat Techstream-a.
Jako, że mam działający kabelek na FTDI postanowiłem poszukać samego programu. Próbowałem różne wersje, 8.00;. 8.10;. 12.00 i za każdym razem poległem na wpisywaniu kodu do rejestracji. Witaminki nie znalazłem odpowiedniej. Wydaje mi się czy tylko w zestawie z kabelkiem są działające programy?
Poratuje ktoś?

Udało się zainstalować wersje 12.20.024 na 7 64bit.
Wszystko pięknie, ładnie ale nie łączy mi się z furmanką na moim kabelku. Próbowałem na różnych ustawieniach portu w menadżerze urządzeń ale nie można się połączyć :mad:
Czyż by tylko na tym polecanym kabelku działało? :bye:

Ps. Gdyby się komuś chciało wpiąć do kompa kabelek i odczytać ustawienia portu dla tego łoryginalnego kabla był bym wdzięczny :pijak:
Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
Pawcio1979
Lex user
 
Posty: 293
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 18:31
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez Pawcio1979 » 14 sie 2018, o 22:21

Pomoże ktoś?

Zainstalowałem Techstream-a 12.20.024 na Win 7 64bit, kupiłem kabelek polecany, wprowadziłem zmiany w rejestrze, w XHorseFirmwareUpdateTool kabelek jest rozpoznany i ma status "urządzenie podłączone" w menu VIM Select wybrałem XHorse - MVCI i........ i kicha :ireful3: Przy próbie połączenia z autem wyskakuje błąd.
https://s33.postimg.cc/5p4nck8an/error.jpg
Co robię nie tak? Zła wersja programu? Uszkodzony kabelek?

Ps. LED na kabelku świeci na czerwono.
Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
Pawcio1979
Lex user
 
Posty: 293
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 18:31
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez Ponczek » 14 sie 2018, o 23:35

W rejestrze też wprowadziłeś zmiany? Bez tego Techstream nie będzie korzystał z nowych sterowników.
Ponczek
Lex user
 
Posty: 29
Dołączył(a): 30 gru 2015, o 03:10
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez Pawcio1979 » 14 sie 2018, o 23:58

Ponczek napisał(a):W rejestrze też wprowadziłeś zmiany? Bez tego Techstream nie będzie korzystał z nowych sterowników.

Tak zmieniłem rejestr plikiem "mvci-x64".
Alkohol niszczy skórę........głównie na kolanach i łokciach.
Pawcio1979
Lex user
 
Posty: 293
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 18:31
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez kanu » 20 sie 2018, o 10:05

Na dniach będę odpalał TiS z kabelkiem jaki kupiłem od majfriendów ostatnio. Zobaczę czy zadziała.
Starszą wersję jaką miałem, działała do czasu "update" do nowszej wersji... ale łączyłem się wtedy tylko ze starszą Corrolką i 2letnim Yarisem... :)
Avatar użytkownika
kanu
Lex user
 
Posty: 69
Dołączył(a): 22 mar 2018, o 13:05
Model Lexusa: IS300h
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lodz

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez bartolini9 » 4 paź 2018, o 12:44

Witam,

Czy taki kabelek mini VCI będzie działał z Lexusem NX 2017 rok w Techstreamie?

Interesuje mnie programowanie/kodowanie nowych funkcji w nim, jak i diagnostyka oczywiście od czasu do czasu.

Pozdrawiam
bartolini9
Lex user
 
Posty: 24
Dołączył(a): 21 wrz 2018, o 21:33
Model Lexusa: Lexus NX300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez kanu » 18 paź 2018, o 10:28

Panowie, mam Techstreama w wersji zdaje się 13 i nie mam w wyborze modelu IS300h... a przy innych nie bardzo chce czytac sterowniki i tez nie wiem na ile poprawnie je widzi. Jakie wersje macie, ktore rozpoznaja model auta poprawnie?
Avatar użytkownika
kanu
Lex user
 
Posty: 69
Dołączył(a): 22 mar 2018, o 13:05
Model Lexusa: IS300h
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lodz

Re: Program diagnostyczny Toyota Techstream

Postprzez bartolini9 » 7 lis 2018, o 20:16

Dla potomnych.

Zamiast kupować klon MINI VCI kupiłem klona kabla Mongoose (Drew Technologies) taki jak tutaj, bo wydawał mi się lepszej jakości

https://www.aliexpress.com/item/For-JLR-SDD-V145-for-Volvo-vida-2014d-For-toyota-V10-10-018-TIS-techstream-3IN1/32884137457.html

Działa wybornie. Zainstalowałem Windows XP 32 bit na Oracle Virtual Box. Wersja Techstream wersja 12.20.024. Działa wszystko - "Healt check" , "Customization" , "Active Tests".

Polecam. Przeskanowałem autko, zmieniłem kilka opcji w "Customization", aczkolwiek nie jest tego tak dużo jak np. w BMW.

PS. Pacjentem był Lexus NX300 z 2018 roku.
bartolini9
Lex user
 
Posty: 24
Dołączył(a): 21 wrz 2018, o 21:33
Model Lexusa: Lexus NX300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zrób to sam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości