Witam wszystkich serdecznie , dziś stałem się mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem Lexusa IS250 w automacie rocznik 2007.Samochodem jeździł głównie trasy starszy Pan i do końca nie pamięta jak to było z olejami itp.Chciałem mu od razu zaserwować pakiet stary , olej silnikowy , w dyfrze i w skrzyni oraz wszystkie filtry.Jakie na ten czas panowie oleje polecacie bo od razu chciałem zrobić zamówienie.
Pozdrawiam serdecznie
LEXUS IS II 250 AUTOMAT 2007r PAKIET START
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 2007r
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
LEXUS IS II 250 AUTOMAT 2007r PAKIET START
Ja teraz mam wlany Valvoline. Poprzednio był Millers i samochód jakby więcej palił a sam olej nie był w żadnym stopniu tak spektakularny, jakim go opisywali 

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 2007r
Re: LEXUS IS II 250 AUTOMAT 2007r PAKIET START
No bo ludzie lubią sobie wmawiać że kupią drogi olej do starszego auta i zaraz się parametry poprawią.Ja rozumiem żebym nie lać jakieś taniego oleju ale te wynalazki po prawie 2 stówki za bańkę to przesada.Podzielam opinię mojego kumpla mechanika hobbystę że starsze motory a tym bardziej V są dość luźno pasowane i nie potrzebny im jakiś mega super drogi olej jak w nowych silnikach w porsche czy ferrari tylko dobrej klasy syntetyk.Najlepiej według mnie trzymać się producenta ale wolę Was zapytać jaki konkretny wlać mojej bestii