Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Android auto/ Apple carplay w końcu obydwa bezprzewodowo?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Apple bezprzewodowo android przewodowo ale ma być niby update i będzie bezprzewodowo tez android
-
- Nowy lex user
Na pewno jest bardzo duże zainteresowanie tym modelem, więc ilość zamówień robi swoje, ogólnoświatowe problemy z podzespołami do samochodów to drugie. Wielkim plusem jest to, że przy zamówieniu samochodu mamy gwarancje stałej ceny, czego inne marki nie gwarantują i zdarzają się takie sytuacje, że dostają Państwo niekompletne specyfikacje, które w późniejszym czasie mają być doposażone, a terminy realizacji nie są wcale krótsze. W Lexusie o takim czymś nie ma mowy. Moim skromnym zdaniem, obecnie jest to najciekawsza propozycja w tym segmencie i jestem przekonany w 100 %, że warto poczekać na ten samochód bo miałem przyjemność trochę dłużej go użytkować.Ghotti wrote:to skoro mamy tutaj handlowca to może się dowiemy z czego wynikają opóźnienia?krawczykowskim wrote:Dzień dobry,
Nazywam się Mateusz Krawczykowski. Jestem doradcą ds. sprzedaży samochodów nowych marki Lexus. Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem Lexusa, gorąco się polecam. Chętnie przygotuje ofertę cenową. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości jestem do Państwa dyspozycji pod nr kontaktowym 735 201 520 lub adresem mailowym mateusz.krawczykowski@lexus-krakow.com.pl
https://www.facebook.com/Mateusz-Krawcz ... 2822505268
Pozdrawiam!jeden zamówił 08.08 i już ma odebrany samochód drugi zamówił 30.08 miał odebrać w lutym a ma już maj przewidziany do odbioru
tak samo jak ludzie zamawiali pod koniec zeszłego roku i planowane były na czerwiec/lipiec odbiory a są już przesuwane o 2msc chyba planowanie jest nie halo
-
- Lex Master
Zainteresowanie rozumiem co jest zrozumiałe natomiast ciężko pojąć przesunięcia dostaw o 3 msc 

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Moim zdaniem, duże zainteresowaniem może powodować, że nowe zamówienia mają dłuższy termin, nie powinno mieć to wpływu już na złożone zamówienia z przypisanym slotem na fabryce.
Przesuwanie terminu z powodu dużego zainteresowania sugeruje, że ktoś "ważniejszy" wskakuje przed nas i to już nie jest fajne.
Przesuwanie terminu z powodu dużego zainteresowania sugeruje, że ktoś "ważniejszy" wskakuje przed nas i to już nie jest fajne.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Ux
Robią to na co mają zakupiony i zmagazynowany materiał.
Teraz data zamówienia nie oznacza już kolejności dostaw.
Jest problem z lakierem, środkiem hazel i dark rose.
Pakiety nie mają znaczenia bo na to byli przygotowani.
Zmieńcie kolor na szary i tapicerkę na czarną to zrobią.
Teraz data zamówienia nie oznacza już kolejności dostaw.
Jest problem z lakierem, środkiem hazel i dark rose.
Pakiety nie mają znaczenia bo na to byli przygotowani.
Zmieńcie kolor na szary i tapicerkę na czarną to zrobią.
Last edited by Wojciech Grona on 24 Feb 2022, o 05:33, edited 1 time in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Elegance
Na sąsiednim wątku zakup lexus nx450h ktoś właśnie odebrał Lexusa i napisal:Klaudiusz wrote:Ktos napisal, ze nowy NX ma sporo problemow wieku dzieciecego. Doczytalem na forum US i faktycznie.
Nie zapisuje pozycji kierowcy, nie dziala Hey Lexus, nie blokuje drzwi auta przyciskiem na klapie. A nawet zle pokazuje wskazania spalania.
Ciekawe kiedy to naprawia i czy wersje na EU maja te same problemy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
"Hej Lexus działa bez zarzutu. Trzeba tylko poczekać ze 20 s. od włączenia auta żeby coś tam się pologowalo. Zmieniłem komendę na "Marysiu"

Nawigacja ma cos ciekawego. "Prowadzenie głosowe".
Jakaś inna (nie ta od nawigacji) "pomaga" tej standartowej od nawigacji i wtrąca swoje uwagi. Mówi wyszukanym językiem polskim z arystokratycznym akcentem. Mieliśmy z żoną niezły ubaw także narazie jej nie wyłączamy (mam nadzieję że będzie można).
Aplikacja pokazuje iż pełne naładowanie baterii nastąpi po 8,5h.
Narazie ładuje ze zwykłego gniazdka."
Z tego co czytałem na zagranicznych forach część problemów jest wygenerowana przez pojedyncze ooby które nie czytały instrukcji obsługi tak jest m.in z "problemem"zapamiętywania pozycji foteli bo było to robione nieprawidlowo czy też konfiguracja telefonów i podłączaniem do systemu Lexusanp ktos sobie podlaczyl w trybie serwisowym. Jedyna rzecz jaką tam się kilka razy przewijała i dotyczyła czesci osób dotyczyła problemów ustawień w systemie Lexusa jeśli ktoś dodawał kilka profili i/lub miał dwa aktywne klucze do samochodu na raz wtedy system potrafił się restartować do ustawień domyślnych i generowac rozne problemy. W przypadku korzystania z jednego profilu i jednych kluczykow problemów nie było. Czekamy na recenzje z jazdy właścicieli nx350h,których kilku było na tym wątku ale coś sie nie odzywają.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
z ciekawości - chyba w teorii aplikacja na telefony wraz z pozwalaniem na to "udostępnianie" kluczyków miała/ma chyba pozwolić na to żeby telefon funkcjonował jako kluczyk / ładował się z niego profil itp - próbowaliście z tego korzystać?Valigora1 wrote:Na sąsiednim wątku zakup lexus nx450h ktoś właśnie odebrał Lexusa i napisal:Klaudiusz wrote:Ktos napisal, ze nowy NX ma sporo problemow wieku dzieciecego. Doczytalem na forum US i faktycznie.
Nie zapisuje pozycji kierowcy, nie dziala Hey Lexus, nie blokuje drzwi auta przyciskiem na klapie. A nawet zle pokazuje wskazania spalania.
Ciekawe kiedy to naprawia i czy wersje na EU maja te same problemy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
"Hej Lexus działa bez zarzutu. Trzeba tylko poczekać ze 20 s. od włączenia auta żeby coś tam się pologowalo. Zmieniłem komendę na "Marysiu"
Nawigacja ma cos ciekawego. "Prowadzenie głosowe".
Jakaś inna (nie ta od nawigacji) "pomaga" tej standartowej od nawigacji i wtrąca swoje uwagi. Mówi wyszukanym językiem polskim z arystokratycznym akcentem. Mieliśmy z żoną niezły ubaw także narazie jej nie wyłączamy (mam nadzieję że będzie można).
Aplikacja pokazuje iż pełne naładowanie baterii nastąpi po 8,5h.
Narazie ładuje ze zwykłego gniazdka."
Z tego co czytałem na zagranicznych forach część problemów jest wygenerowana przez pojedyncze ooby które nie czytały instrukcji obsługi tak jest m.in z "problemem"zapamiętywania pozycji foteli bo było to robione nieprawidlowo czy też konfiguracja telefonów i podłączaniem do systemu Lexusanp ktos sobie podlaczyl w trybie serwisowym. Jedyna rzecz jaką tam się kilka razy przewijała i dotyczyła czesci osób dotyczyła problemów ustawień w systemie Lexusa jeśli ktoś dodawał kilka profili i/lub miał dwa aktywne klucze do samochodu na raz wtedy system potrafił się restartować do ustawień domyślnych i generowac rozne problemy. W przypadku korzystania z jednego profilu i jednych kluczykow problemów nie było. Czekamy na recenzje z jazdy właścicieli nx350h,których kilku było na tym wątku ale coś sie nie odzywają.
co do problemów wynikających z nie do końca poprawnego zrozumienia procesu konfiguracji ... nie brałbym ich poważnie pod uwagę / uznaję właściwie za nieuniknione przy takiej ilości nowości / nie jestem przesadnie zdziwiony - wszystko się zdarza (nie chcę nikogo urażać ale czytanie ze zrozumieniem nie jest zawsze prostolinijne)
-
- Lex user
- Model Lexusa: Ux
30% wykupu = 115 oczek na leasingu
W opcji 5 lat zabawy z amortyzacją i problem z VAT
nieŁad głupi nieJest[/quote]Ja wziąłem na 2 lata
10% wpłata własna
50% wykup
106,45% ale niestety na zmiennej
Standardowo robię nadpłaty (raty balonowe) i po 30 miesiącach mam wykup 1%.
Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka[/quote]
Na mena nadaje się ich aktualna oferta 114%.
Nóż kurr… lepiej kredyt brać niż ich finansowanie.
W opcji 5 lat zabawy z amortyzacją i problem z VAT
nieŁad głupi nieJest[/quote]Ja wziąłem na 2 lata
10% wpłata własna
50% wykup
106,45% ale niestety na zmiennej
Standardowo robię nadpłaty (raty balonowe) i po 30 miesiącach mam wykup 1%.
Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka[/quote]
Na mena nadaje się ich aktualna oferta 114%.
Nóż kurr… lepiej kredyt brać niż ich finansowanie.
- Attachments
-
- 3CD42782-DFA3-41BC-9439-111D7DC75802.jpeg (40.1 KiB) Viewed 1425 times
Last edited by Wojciech Grona on 24 Feb 2022, o 06:21, edited 8 times in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Nie podoba Ci się oferta z TOYOTY to ją olej, a nie wałkujesz w kółko i to samo 34 raz. Kiedy nie wejdę na forum to muszę przebrnąć przez te Twoje "MERYTORYCZNE" wypowiedzi. Ktoś Ci płaci za te posty? Siedzisz tu całą dobę i nic nie wnosisz do tego wątku.